Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek is sértő, ha...

Szerintetek is sértő, ha valakit teknősnek/tekinek hívnak az iskolában?

Figyelt kérdés
2017. jún. 14. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül sértő, mivel azért 100x rosszabb is lehetne. Emellett nem tudni, hogy miért pont teknős..

Azért mert lassú vagy tesiórán? Esetleg olyan vagy, mint egy lajhár?

Az sem mindegy, hogy direkt csúfolódó hangnemmel, vagy inkább becenévként használják.

2017. jún. 14. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát ha annak csúfolják, akkor igen. De lehetne becenév is. Nálunk középiskolában szinte mindenkinek volt valami állatneve és általában mérgesek is voltak érte, mert csúfolásból mondták. De ez nem feltétlenül kell így legyen. Mondjuk iskolában lehet, hogy jobb, ha belenyugszol és inkább becenévnek tekinted, mintsem csúfnévnek. Ha nagyon ellenkezel, lehet, hogy csak annál jobban mondják majd. Vagy mi az oka ennek a névnek? Valami testi dolog?
2017. jún. 14. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Én örülnék, ha Tekinek becéznének. Sokkal jobb, mint a paraszt, ostobabunkó, elmebeteg pszichopata, és hasonlók.
2017. jún. 14. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem sértő, ugyanis az, hogy ki mit tekint sértésnek, az személyes felfogás kérdése. Légy egy kicsit lazább és fogd fel a dolgokat a humoros oldalról: Mit mond Latabár Kálmán a Mágnás Miskában: ...hülye vagyok, nem tagadom és Ő itten a barátom. Egy van, mire büszke vagyok, kettőnk közül Ő a nagyobb...) Magyarázat: L. Árpád, a Nagy Latyi hülyézi le a kisebb Kálmánt (Kis Latyi).
2017. jún. 14. 16:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, miért és milyen hangsúllyal, ill. kicsoda. Mert ha gúnyosan és azért, mert lassú vagy begubózó, akkor lehet sértő is, de ha kedves és nem rossz szándékú, akkor sztem nem sértő.
2017. jún. 14. 16:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Szóval az nem sértés, ha teknősnek csúfolnak, mert gerincferdülésem van, és csúfolnak, valamint mindig piszkálnak? Megnézném hol örülnétek neki.
2017. jún. 14. 20:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Ehhez, kiscsillag, le kellett volna írni a kérdésben, hogy miért. Pl. van olyan ismerősöm, akit Majomnak becéznek, és nem sértésként, és ő is szereti a nevét...
2017. jún. 15. 10:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Én honnan tudnám?
2017. jún. 15. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha piszkálnak, tényleg piszkálnak, az nem jó. De ha csak a becenevet nézzük, az magában nem biztos, hogy bántó, ahhoz látni kellene, hogyan ejtik ki. Iskolában a becenév az teljesen normális dolog (ennél durvábbak is ragadnak rajta gyerekeken), és még egy kívülről bántónak tetsző is lehet semleges, mert úgy használják/mondják ki a többiek, hogy nekik már csak egy (megszokott) név, nem konkrétan gúnyolódás (még ha gúnyként keletkezett is eredetileg). Hú, nem tudom, átmegy-e, amit mondani akartam... Ha nálad van testi ok a név kialakulására, az persze nem jó. De lehet, hogy ők már ezt a becenevet csak megszokásból használják, és nem mindig gúnyos éllel, mert már elvesztette eredeti gúnyos jellegét, és már csak rajtad maradt, és nem bántásból mondják, csak mert ez lett a beceneved (és nem is mind tudják, hogyan keletkezett). De ennek eldöntéséhez kellene tudni, milyen hangsúlyozással neveznek úgy - ezt te tudod.
2017. jún. 20. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!