Tudtok mondani tanulási tippeket? Motiváció, tipp, ötlet bármi lehet
Tanulashoz:-ne legyen a kozeledbe swmmi elektronikai cucc csak akkor ha az kell a tanulashoz
-hasznal szinekez,igy jobban rogzul
-mond hangosan ismeteld el tobszor akar valakinek fel ia mondthatod
-irj vazlatot (lehet idobe telik,de megeri ...konyebb a tanulas na meg mar iras kozbe rogzul
Motivacio:en azt csinalom higy arra gondolok hogy kesz leszek csinalhatok barmit(pl rajzolni telozni filmezni nemetezn v angolozni..stb)
Meg csinalok mindig tanulas elott egy listat hogy mit kell a tanulasnal csinalnom es ha lehuzogatom mikor kesz van akkor maris tobb erom van
Zöld vagy sárga szín mellett tanulj.
Olvasd át és ami megragadt,azt mondd fel magadnak az lesz a lényeg,amit megjegyeztél.
Egyedül a legjobb naluni mit sem barátokkal,mert ők csak elveszik a figyelmet a tanulástól.
Ha sikerült megtanulnod jutalmazd meg magad vmi kis édességgel és így lesz vmire hajtanod,hogy tanulj!
Ha nem tanultad meg,akkor még ne egyél belőle! :D
Gondolj a jővödre,bár nem mindig tanulással lehef elérni amit akarsz,de azért tanulj,hogy művelt ember legyél és sok témába bele tudj szólni! Mint pl. A történelemnél,egyszer strandon voltam és 3 öreg vén csont a 2.világháborúról beszélt,egyik okoskodóbb volt,mint a másik és mrgmutatták mit tudnak,gondolj bele milyen ciki lenne az,hogy te is ott lettél volna a csontok között és nem tudsz a témába beleszólni. :D
Én úgy szoktam tanulni, hogy egy külön füzetbe vagy lapra szépen, rendezetten átírom azt, amit órán a füzetbe írtunk.
Meg én könnyebben tudok táblázatokból tanulni, ezért amit csak tudok, táblázatokba írok :D
És még az is segít néha, ha ábrákat rajzolok, hogy könnyebben el tudjam képzelni/megértsem az adott anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!