Ki fognak tagadni az osztályközösségből, ha a kiránduláson nem iszom alkoholt?
Nemsokára kétnapos oszrálykirándulásra megyünk és a barátaim megbeszélték, hogy hoznak piát és "bulizunk egy jót". Azonban... Egyrészt, az osztályfőnökünk határozottan megtiltotta, hogy bárki hozzon alkoholt, mondván, hogy az iskolában érvényes házirend a kiránduláson is áll, és őszintén szólva semmi kedvem intőt kapni. Másrészt pedig, ugyan néha én is iszom egy nagyon minimális alkoholt, de még nem rúgtam be soha és őszintén szólva egyelőre nem is akarok. Mert jól érezhetjük magunkat pia nélkül is... De ha a társaságból én vagyok az egyetlen, aki nem iszik, nem fognak kirekeszteni? Egyszer már egy ivós szülinapi bulira nem hívtak meg, "mert én úgysem iszom". Általános iskolában egyszer már elég durván kiközösítettek, nem szeretném újra átélni, meg amúgy is szeretem a barátaimat. Részt vegyek ebben az egészben, vagy ne?
Tizedik osztályról van szó, egyébként.
Nalunk se ivott sose mindenki, senkit nem kozositettunk ki ezert
Van, aki szimplan nemlegyen akar inni, ez is teljesen rendben van
Van, aki beteg es nem ihat
Van, aki olyan gyogyszert szed, amire nem lehet
Nincs ebben semmi
Nem iszik es kesz
Te majd iszol uditot
Ha ez miatt kiközösítenek, akkor nem benned van a hiba...
Tudom, hogy ezt ebben az életkorban nehéz betartani, de ne csinálj olyat, ami neked nem jó, csak azért, mert a többiek csinálják. Elhiszem, hogy rossz, ha ez miatt kinéznek, de hidd el, olyan közösséghez nem jó tartozni, akiknek csak ettől vagy "valaki". Te feladod miattuk magadat, viszont ők soha nem fogják érted mozdítani a kisujjukat sem. Ezekhez akarsz tartozni? (Az igazi barátok elfogadják, hogy ha nem akarsz inni és tiszteletben tartják)
Az a legfontosabb,hogy tedd azt amit jonak latsz,es ne masok miatt csinalj(vagy ne csinalj) valamit.
10.ben egyebkent mar mi is vedeltunk(szerintem az ilyen koruak 90%-a ezt csinalja osztalykirandulason),nincs abban semmi rossz hogy egyszer becsiccsentesz.
A mi kis csoportunk peldaul igy lett joban az osztaly masik jelentosebb csoportjaval,elotte koszonesen kivul nem tortent semmi,aztan reszegen oldott hangulatban kiderult hogy tok jo arcok.
biztos nem fogknak kitagadni, max ne menj el aludni ha ittak és ha nagyon részegek, akkor már simán elhiszik, hogy te is az vagy :D
egyébként nem olyan örödtől való az alkohol, mint ahogy sokan beállítják! csak tudjad a határaidat, mert én pl gimiben osztálykiránduláson úgy berúgtam, hogy kiesett az egész este és reggel felszakadr szájjal és kitört foggal ébredtem. azóta egyetemista lettem és dolgozok, szóval nem jelenti, hogy alávaló semmirekellő aki iszik
mondjuk még ma is elég aktívan iszok, de az egyetemi dolog :D
Én nem ittam alkoholt a középiskolában-mindenki más ivott-de nem tagadtak ki,csak furcsálták.
Kedveltek az osztályban annak ellenére,hogy nem ittam.
Ha kérdeztek,csak ennyit mondtam:
"Így is kevés az eszem,mi lesz velem,ha azt is eliszom?!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!