Miért viselkedik így?
Van egy osztálytársam, aki egész nap csak csendben ül a helyén. Nem beszélget senkivel, és nem is akar. Ha valaki nyit felé, nem mond neki semmit sem, csak meredten néz rá. Ha kérdezik akkor is csak néz, és amikor már 60-szor elismétlik neki ugyanazt a kérdést, talán kibök egy szót.
Az egyik legjobb tanuló. Van amiben kiemelkedő, de van amiben nem. Sikerült kiderítenem tőle, hogy amiben nem jó azt hülyeségnek tartja, és azokat is, akik fontosnak tartják azt. Sok minden, ami másnak fontos hülyeségnek tartja. Megadatott neki a jó családi kör, és akinek például rossz körülmények közt kell élnie, azt elítéli és igyekszik távolról elkerülni.
Semmit sem tesz az osztályunkért, ha kéne, hosszas könyörgések után sem. Pedig ha a tanárok megkérik valamire, nem tud nemet mondani, bármennyire nem akarja azt megtenni.
Miért viselkedik így? Sokan nyitnak felé, és kezdenek el beszélgetni vele, de ő soha nem viszonozza ezt. Csak ül meredten és csendben néz előre. Kivételes esetekben ha megszólal, akkor is nagyon halkan. Ha segítséget kérnek tőle a tanulással kapcsolatban, mindig azt mondja ő se tudja, de ehhez képest a dolgozatokban hirtelen eszébe jutnak az ilyen dolgok.
Csak és kizárólag akkor szól a másikhoz, ha kell neki valami. Például hiányzott, és kellenek neki az órai jegyzetek, de ezt is úgy állítja elő, mintha az a személy nagyon ráérne és lényegében ő tesz szívességet neki. Mindig azt mondja, hogy igazából nincs szüksége rá, csak meg szeretne nézni valamit..
Miért viselkedik így? Próbálom megérteni, de én még ilyen emberrel nem találkoztam.
Ugyanilyen voltam.
(Nagyfokú érzékenységgel.)
Rettegtem, görcsöltem, mert bántottak a többiek, az összeomlás szélén álltam. Nagy akaraterő volt szükséges ahhoz, hogy csak úgy csendben nézzek magam elé, alaposan kimerített, tönkretett.
"Semmit sem tesz az osztályunkért"
Pl. mit kéne tennie? Mit várnál tőle, mit tegyen értetek? Róla mindent elmondtál, magadról/magatokról semmit. pedig így nehéz válaszolni.
"Sokan nyitnak felé, és kezdenek el beszélgetni vele, de ő soha nem viszonozza ezt."
És pl mikor és hol nyittok feléje? Én úgy érzékelem az írásodból, hogy ő többet keres meg titeket, mint ti őt. Tehát ő nyit felétek, ti nem.
"Csak és kizárólag akkor szól a másikhoz, ha kell neki valami."
Miért, mit vársz tőle, miről beszélgessen veled? Te elvárod, hogy szóljon másokhoz, de ha talál egy indokot, hogy szóljon hozzájuk, akkor az már baj neked? Oké, beszélgetni fog veled más dolgokról is, de te vajon vevő leszel-e rá? Elvárod, hogy témát hozzon fel neked, mert te nem tudsz felhozni neki (mert valld be, hogy nem tudsz témával előállni, amiről tudnátok beszélgetni), de őtőle elvárod, hogy lásson a gondolataidba, és tudja, hogy te éppen miről szeretnél beszélgetni?
Mikről szoktatok beszélgetni? Ti egymás között általában miről beszélgettek?
Nehéz lehet az élet, ha nem tanultál meg olvasni, barátom.
#1 Köszönöm, így mostmár sokkal jobban megértem és jobban átlátom a helyzetet.
#2 Köszönöm a válaszodat :). A történtek után jobban vagy?
A többieknek is köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!