Segítség én ezt nem birom! Miért lehet?
Sziasztok! 13 èves lány vagyok...
Van egy nèmettanárnő,akit nagyon kedvelek meg szerintem ő is,sok mindent megtudunk beszèlni,az ő által tanított tárgyat is imádom...
Egyedül az a bajom,hogy akárhányszor több időn belül nem találkozunk egyszerűen sírok a hiányátòl..(volt olyan mikor hètvègèn is)
Nem is merek belegondolni mi lesz 8.vègèn
Valaki tudna mondani valamit mièrt van ez?
Kèrlek hülye válaszokat ne adjatok..
Ezzel nem akarlak elmenni,de ezèrt mièrt kène elmenni szpihològushoz menni...vagy ez nem normális
Köszi,a gyors választ
Valóban érdemes lenne kicsit mélyebbre ásni es megkeresni az okokat, ebben szakember tud segíteni. A háttérben rengeteg dolog lehet, szeretet- vagy figyelemhiany, zavaros családi háttér, magány stb.
A tanárnő valószínűleg több szerepet is betölt nálad (barát, bizalmas, tanácsadó, vagy csak egyszerűen Figyel rad).
Az nem baj, ha közel áll hozzad, de az érzelmi reakcióid komolyabb dologra mutatnak rá a háttérben.
Ha teheted, menj el pszichológushoz. Ha nem, akkor próbálj veled egykorúval bizalmas barátságot kialakítani, ha van testvéred akkor vele is, es érdemes a szülővel/szülőkkel is sokat beszélgetni! A lényeg, hogy tálald meg azokat, akikkel a tanárnőn kívül is bizalmasan tudsz beszélgetni es melletted állnak mindenben!
Az hogy pontosan miért lehet nem tudom...több mint valószínű azért amit már leírtak.
Én is voltam/vagyok így egy tanárnőmmel és talán segíthetek (legalábbis elmondom hogy velem mi volt). Egyszerűen imádom képes lennék egész nap a közelében lenni, ha csak láttam már megmentette a napomat. Volt olyan hogy azt hittem elveszítem meg egyszer össze is vesztünk mert hülye voltam és fizikailag rosszul voltam. Minden bajom volt nekem is, sírtam, hányinger s úgy remegtem mintha nem tudom mi lenne, szóval ez az érzés ismerős. 8 évig tanított, az utolsó másfél évben lett ennyire jó a kapcsolatunk, aztán elballagtam. Én is azt hittem hogy nem bírom ki nélküle, hogy egyszerűen elvesztődöm. Aztán szerencsémre találkoztam egy másik tanárral most az új sulimban akit szintén nagyon szeretek. Nem olyan mint a tanárnőm és soha nem is fogja helyettesíteni, de talán egy kicsit enyhíti a hiányát. Meg a tanárnővel is beszélek fb-n nem szakadt meg a kapcsolat. Mondjuk az elmúlt egy hónapban és 3 napban rengetegszer kiáltottam/sírtam utána mert volt egy verseny amire mindig ő készített és nélküle most nem ment, ezért valószínüleg jövőre már nem is fogok.
Szóval el tudom képzelni hogy mit érzel. De hidd el menni fog nélküle. Nem azt mondom hogy ugyanúgy és lesznek kritikus pillanatok, de ahogy telik az idő menni fog. 32 hete+nyár ballagtam és azóta nem annyira szerves része az életemnek. ahogy előttem mondták keress barátokat, az új suliban pedig biztos lesz egy olyan tanár akivel szintén kialakíthatsz egy jó kapcsolatot. Nem fogják pótolni és azt ne is engedd, de túl fogod élni hidd el... :)
16/l
Kedves Kérdező!
Komoly oka lehet annak, hogy ezt a kérdést ebben a formában raktad fel. Nagyon ragaszkodsz ehhez a tanárnőhöz, és saját magadnak se tudod megmagyarázni miért. Többet jelenet számodra egy szimpla tanárnál. Talán a szerelemmel téveszted össze? Nem hinném, a háttérben komolyabb okok is lehetnek.
Mindenképp ajánlatos lenne az iskola pszichológusával beszélned erről. Ha nem tárjátok fel az okokat, akkor a jövőben több ilyen személy is felbukkanhat az életedben, és mindig attól fogsz félni hogy mikor veszted el őket.
Üdvözlettel,
A. Pszichológus
Szerelem azèrt titi,hogy nincsen
Meg ő is meg èn is nő(tudom,hogy vannak ilyen parok is)
De köszönöm a válaszokaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!