Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mennyire számít nektek az...

Mennyire számít nektek az első benyomás?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 23. 01:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem 100%ban meghatározó, van hogy nagyon könnyen el is fejetem miután jobban megismerem az illetőt. Persze volt olyan első benyomásom ami alapján nem akartam jobban megismerni az illetőt és mivel nem valószínű hogy valaha össze fog hozni vele a sors többször így nem is derült ki róla hogy még se olyan amilyennek hittem. Amúgy is ritkán van határozott első benyomásom valakiről.
2017. ápr. 23. 01:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon szamit - es meg sosem csalodtam a megerzeseimben.
2017. ápr. 23. 01:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy hova nyomnak be :-) Abszolút nem mindegy,persze hogy nagyon számít.
2017. ápr. 23. 04:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Az első benyomás nem más, mint az, amit gondolunk egy emberről az első percekben. Nem jelent semmit. Utána ha kiderül, hogy lenéztük, vagy rossznak gondoltuk, akkor meg csodálkozunk. Az első benyomás egy ítélkezés első látásra.
2017. ápr. 23. 10:14
 5/7 Clay Morrow ***** válasza:
Számomra kb. semennyire.
2017. ápr. 23. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálam sokat számít, mert nem nagyon szoktam sem hamar - sem tévesen - ítélkezni, de bármikor felülbírálom magam, ha úgy igazságos.
2017. ápr. 26. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Minél jobban hisz egy ember abban hogy az ő első benyomásai tévedhetetlenek, annál nagyobbakat szokott tévedni. Az ember úgy működik hogy ha nagyon hisz valamiben, akkor az agya automatikusan olyan dolgokat szelektál ki a valóságból amik a hitét fenntartják. (pl csak arra fog emlékezni, csak azt veszi észre, lekicsinyli azt ami ellentmond a hitének és felnagyítja azt ami megerősíti, stb) Ez ráadásul az illető számára egyáltalán nem tűnik fel, le is tagadná.

Ezt hívják megerősítési torzításnak:

[link]

2017. ápr. 28. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!