Piszkálnak, megaláznak a suliban és már nem bírom tovább! Mit tegyek?
"tanároknak szóltam mert egyszer elvették a telefonom és lehúzták a wc-n"
Ezért már bőven kirúghatnák őket a suliból!!!
"Szüleimnek nem merek szólni"
Azért nem mersz szólni, mert MÁS lehúzta a WC-n a telefonod? Még megérteném, ha TE csináltál volna valami hülyeséget! De így, hogy te voltál az áldozat, nem tudom, hogy miért nem mersz szólni saját szüleidnek!
Verd pofán. Bocs, de tényleg.
Engem a fiúk szoktak piszkálni, egyszer beszállt egy lány is. Egyiknek kabátját téptem szét, másiknak eltörtem az úját, a csajt meg megtéptem. 4 év után jött ki ez belőlem.
Azóta nem mernek beszólni, és azok, akiket szintén piszkáltak mostmár istenítenek. Úgyhogy tök jó baráti társaságom lett, abbahagyták a piszkálást, és tanárnak sem szóltak, mert egy két évvel kisebb, kislány verte meg őket. "Férfiak"
Miért nem mersz szólni a szüleidnek? Van valamilyen rossz tapasztalatod velük?
Sajnos az én szüleim nehéz felfogásúak voltak kissé, az apámat nem érdekelte, az anyám konfliktuskezelési képessége odáig tartott, hogy nekiállt látatlanban védelmezni az agresszív osztálytársaimat, hogy biztos nem úgy gondolták... 2-3 évbe telt, amíg végre otthagyhattam azt az iskolát és átvittek egy másikba, ami messzebb volt, de sokkal értelmesebb és kedvesebb diákok jártak oda.
Ez már sajnos tényleg patthelyzet, amit leírsz. Hiába vagy kedves vagy agresszív, aktív vagy passzív, csak olaj a tűzre. Ez a közellenség esete: az emberek tömegben simán agresszív birkákká válnak és sajnos a kinevezett ellenségnek annyi.
Persze az ideális kép a tanárokról az, hogy hinniük kell neked és nekik kell rendre inteni a bunkó kölyköket, igen, nekünk is ezt tanították a tanárképzésen, de az, amit pl. hospitáláson láttunk a "tapasztalt" tanárkollégáktól, az nem éppen ez volt, az tény. Úgyhogy én elhiszem, hogy sok lefáradt tanár nem foglalkozik már azzal, hogy kinek van igaza, megpróbálják inkább kényelmesen, a legkevesebb konfliktussal "túlélni" a tanítást.
Az egyetlen megoldásnak az látszik, ha elhagynád az iskolát. Vagy ha ők elhagynák, de erre - ha normál általános iskolába is jársz - csak egy év múlva van esély, amikor az összes fölötted járó elballag. Vagy még esetleg gyengülhet idén ősztől, ha már hetedikes leszel és csak a nyolcadikosok lesznek fölötted. Ezért lenne érdemes elmondanod a szüleidnek, de Te tudod végül is, hogy mire számíthatsz náluk ezzel.
A másik, hogy ha tetszel sok fiúnak, akkor ezt a javadra fordíthatnád úgy, hogy barátságokat építesz ki velük, velük lógsz és esetleg ilyen szitukban ez visszatarthatja az ítélkezőket a hangos véleménynyilvánítástól, vagy a haverok megvédhetnek, visszaszólhatnak helyetted.
Persze ezt lánycimborák is megtehetnék. Az hogy mit csinálsz, úgyse számít abban, hogy mit mondanak Rólad/Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!