Mikor kell elkezdeni tanulni az érettségire?
Attól függ,hogy év közben mennyit tanulsz/mennyire vagy tisztában a dolgokkal. Én többnyire figyelgettem,így irodalomra és törire elég volt egy-egy hétvége a tételeket átnyálazni. Hozzáteszem,hogy volt olyan téma amit újrahúztam volna,ha azt kapom,tehát a tudásom.így sem volt pazar.
Matekra hetekkel előtte már gyakoroltam tanárral. Angolra és számtechre nem kellett készülnöm.
Nem ösztönzök senki, hogy ne tanuljon érettségire, viszont én egy percet nem szántam tanulásra. Körülbelül ahogy elkezdtem a gimnáziumot szeptemerétől nem tanultam.
Telejsen felesleges ha van valami a világról a fejedben akkor sima. Így érettségiztem 3 tantárgyból 4-esre. 2-ből 3-masra. (matek, művészettörténelem) :)
Sok sikert. Én jól szórakoztam ezeken a napokon.
Gyakorlatilag a gimnáziumban folyamatosan erre készítik fel a diákokat.
De konkrétan szóbeli tétel kidolgozást és megtanulást utolsó előtti évben kezdtük el, ami persze meg volt. A többit pedig folyamatosan ahogy vettük az anyagokat.
Töriből nem kell minden anyag írásbelire, azokat kérheted a tanártól például, hogy mondja el, de azt elég utolsó év elején és az az évi anyagok mellett párhuzamosan tanulni őket. Szóbeli tétel meg azok közül (általában) húsz.
Magyar az írásbeli csak szövegértés meg fogalmazás, de mi ezt utolsó előtti évben kezdtük egészen érettségiig gyakoroltuk. Szóbeli tételek úgy mint töri. Ami már meg van harmadikban azt már akkor tanulgatjuk újra, kidolgozzuk, aztán a többit ahogy jön. A lényeg a folyamatos ismétlés. Írásbelire nem árt átnézni kötelezőket, címmel, műfajjal íróval/költővel, mert ha olyat választasz, kelleni fog bele irodalmi példa.
Matek az igazából csak típus feladat. Szinte minden évben ugyanaz, csak más számokkal. Utolsó évben készültünk rá, mert elég. Órákon, ugyanis egy idő után minden tantárgyból befejezitek az anyagokat, és már nincs mit venni.
Idegen nyelv, szintén csak gyakorlás az írásbelire. Csinálni kell folyamatosan a régebbi írásbeliket, de elég utolsó évben belekezdeni. A szóbeli tételek nem annyira nehezek. Utolsó év szintén, ha nem vagy annyira jó, dolgozd ki őket.
Hát, kb ennyi. :D Ugyan most változott az érettségi, de ha így beosztod a tanulást, akkor nagy gond nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!