Lehet nem jó kategória, de ti hogy kezelitek a dühöt, amit a tanárok váltanak ki?
Középiskolában is le kell(ett) nyelni, nemhogy egyetemen:/ Az a baj, hogy hiába firtatod az ellenkezőjét, igazad, úgyse se fogsz jól kijönni a helyzetből..sok olyan dolog lesz az életben, legyen az munkahely, vagy karrier, amiben megkell bírkózni a sok igazságtalansággal, meg egyebekkel, ezek még 'kis' pofonok az igazi csalódások mellett, amikkel nem tudsz mit csinálni, le kell nyelni, és konstatálni magadban, hogy ne is fordíts olyanra felesleges energiát,amiben nem magadat érzed hibásnak.
Igaz én még középsulis vagyok, nekem példa okáért van egy hittan tanárom, aki hihetetlen módon állszent, kétszínű, és igazságtalan, folyton kivételezik..na és ettől fogadjam el isten beszédét? Egy ilyen embertől? Nyilván a te helyzeted durvább, de a lényegen nem változtat, mintsem le kell nyelned, sok ilyen lesz még! :/
Én nem vagyok még egyetemista és ösztöndíjat sem kapok, szóval nem tudom átérezni annyira a helyzetet.
Velem volt, hogy a tanár csak úgy beírt egy egyest mert egy kis vitával kapcsolatban nekem volt igazam és az osztály kiröhögte őt, ezért majdnem megbuktam.
Semmit nem szoktam stresszelni az iskolán, mert szinte semmit nem számít, csak full bohócokból áll az egész tanári kar, akik össze vissza pofáznak csak nem tanítanak.
Ők egy anyagot több órán keresztül magyaráznak, én interneten utánaolvasok magamtól megtanulom fél óra alatt. Ma is épp ellógtam utolsó óráról, mert nem volt tanár, helyettesítésre meg nem megyek be időt pocsékolni.
Szóval csak nem veszem komolyan.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek nagyon hálás vagyok!
A szituáció a következő volt: a csoporttársamnak és nekem is 14-14 pontunk volt. Kaptunk még a vizsgaírás közben +1 kérdést, mondván, ha valakinek kétes a jegye, akkor az majd eldönti. Nekem a + kérdés nélkül volt 14 pontom, a barátnőmnek azzal együtt. Mikor kijavította, barátnőmnek azt mondta, hogy hát hiába keres, nem talál +1 pontot, mert akkor tudna felfelé kerekíteni(!!!) (15-ig kettes, 16-tól hármas). Aztán odaadtam neki én is, hogy nem lehetne-e az én 13-as kérdésemet lepontozni (ami két pontot ért), mert javítani jöttem, és a válaszom jó (utánanéztem miután megírtam). Erre azt válaszolta miután elolvasta a válaszom, hogy "nem pontos", "ő nem így fogalmazott". Szóval nem fogadta el, hiába azt írtam amit más (ebben a témában kifejezetten jártas) tanártól tanultam.
Ezután kértem még egyszer, mondván hogy másoknak is engedett, de nekem ott a helyes válasz. Azt tudni illik hogy az összes embert aki megbukott (volna) kérdezgette a kettesért. És közölte hogy nem teheti meg mert az IGAZSÁGTALAN lenne a többiekkel szemben. Én tudom, hogy nem volt 100%-os a tudásom, nem is vártam el hogy a semmire adjon jobbat, de láthatjátok hogy rajtam kívül mindenkinek engedett, valaki kivételes helyzetben is volt. 14 ember fele megbukott és nem lett jobb kettesnél.
Úgy gondolom nem szabadna ilyen embereket tanítani hagyni. Szerintem egy igazi tanárnak nem azt kellene elvárni, hogy az ő megírt könyvét szóról szóra visszamondják a hallgatók (mert ő ezt várta el), hanem engedni gondolkozni, jutalmazni, ha gondolkodik és ha valamit nem is tud, de meg bírja oldani, talál megoldást.
No és nem kivételezik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!