Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Meddig lehet valaki szekálásár...

Meddig lehet valaki szekálására azt mondani, hogy "csak poénkodás"?

Figyelt kérdés

Az egyik osztálytársamat eléggé keményen szekálják az osztály "menői". Néha tanárok előtt se fogják vissza magukat, és beszólogatnak neki, ezért néhány tanár már szóvá is tette nekik, hogy nem kellene így viselkedniük, az egyik elég durván le is szidta őket. Azzal védekeztek, hogy "de mi csak poénkodunk".

Nos, az a helyzet, hogy én heti több mint 30 órát abban az osztályban töltök, és látom, hogy ez nem olyan poénkodás, mint pl. mikor én az egyik haverommal oda-vissza szívatjuk egymást néha, hanem az a bullying, mikor néhány "menő" gyerek rászáll egy visszahúzódóbbra.

Meddig lehet ezzel védekezni, hogy "csak viccelünk"?

2016. dec. 9. 19:22
1 2
 11/11 anonim válasza:

#3-as voltam

Azért ha nem lehet beszélni valakivel erről és még tovább folytatják a szekálást annak ellenére, hogy megkérted őket hogy ne csinálják ott már tényleg egy bizonyos szint alatt kell lenni..

Én abból indulok ki ami az osztályomba volt/van és ott ha bárkit szivattak azért mindenki tudta hol a hatàr és mikor nem esik már jól valakinek a poén..

Persze mindenhol vannak a "nagymenők" akik ettől érzik magukat jobbnak, de ezt a gyerekes viselkedést általában ki szokták nőni.

Valamiért ez nekem annyira általános iskola feeling, amikor az a menő aki oltogat, te meg a lúzer vagy aki tűri... Sajnos biztos vannak olyanok is, akiknek nem sikerül megérniük ehhez, és gimnáziumba is, vagy később folytatják, de ez elég ritka.. Addigra már általában mindenki rájön, hogy ennek semmi értelme és nem vezet sehova se a piszkálódás.

A barátodtól kéne megkérdezned hogy szerinte vicces-e vagy már bántó számára, és ha többen is látjátok, hogy rosszul esik neki, esetleg segíthetnétek neki kiállni a "menő gyerekek" ellen ha esetleg egyedül nem merne fellépni ellenük.

2016. dec. 15. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!