Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan "építsük le" a csoportt...

Hogyan "építsük le" a csoporttársunkat?

Figyelt kérdés
Harmadévesek vagyunk. Van egy lány csoporttársunk aki szerint az ő diplomája csoportmunka. Egyedül semmi nem megy neki, elvárja, hogy ZH vagy vizsga közben mások segítsenek neki. Ugyanígy beadandóknál. Mellesleg beszélgetni nem lehet a közelében mert állandóan hallgatózik, közbeszól. A legnagyobb gond vele az, hogy állandóan panaszkodik. Jó körülmények közül jött a lány, semmi oka a panaszra, soha nem is bukott. De már a társaság nagyon unja az állandó panaszkodást és azt, hogy ő egyedül semmire sem képes. Hogyan mondjuk meg neki, hogy ne legyen már ennyire gyerekes és legyen önállóbb?
2016. nov. 30. 21:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Pontosan így ahogy leírtad.
2016. nov. 30. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:
75%

Összefogással. Mindenki szépen megmondja neki, hogy "ne haragudj, de nincs időm segíteni, az én szakdolgozatom/beadandóm fontosabb számomra, mint a tied, és még a zh-ra is tanulnom kell". Ha megsértődik, az meg tiszta haszon, olyan, mintha a szemét kivinné magát :)

Amúgy ha van energiátok, lökdössétek el a diplomáig, aztán figyeljétek, ahogy nem boldogul önerőből. Jó szórakozás lesz.

Egyébként engem is nagyon idegesítenek az ilyen emberek, akik szerint mindenki azért van, hogy nekik jó legyen, és ők sosem rontanak el semmit, mindig valaki más a hibás... De már belekóstoltam a munka világába, és azt látom, hogy az ilyen öntelt barmok csak úgy potyognak, ami legalább egy fikarcnyi elégtétel azért, hogy egyébként mindenhol szívják az emberek vérét.

2016. dec. 1. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!