Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez télleg így van vagy csak...

Ez télleg így van vagy csak az ofő agymenése? 14/f

Figyelt kérdés

Év eleje óta azt mondja,hogy felvételinél,nem ZENEI iskolába FIGYELEMBE veszik az ének zene jegyeket és a többi kézségtárggyal eggyüt NAGYON fontosak(négyesnél jobb ha megszakadok se leszek) Az éneket igaz burkoltan,de matematika illetve magyar tárgyhoz hasonlította fontosságban.

Megjegyzem az ofőnk ének tanár.

2016. okt. 23. 10:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

És ha zenei műveltséget ad, akkor az már nem hasznos? Egyébként de, nagyon fontos az ének általános iskolában. Nyilván az fontosabb, hogy megtanuljon olvasni-írni (ami a kérdezőnek láthatóan nem sikerült), de a csoportban való éneklés, mások előtt megnyilatkozás, ritmus-ütem-mélység-magasság érzékelése elengedhetetlen egy normális élethez. Sose jó, ha az ember valamilyen készsége messze el van maradva a többitől.

Kérdező, a készségtárgyak átlagát nem nézik felvételinél. Az ofőd kissé túltolja az ének jelentőségét.

2016. okt. 25. 07:12
 12/14 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Nekünk középsuliban az énektanár az első órán Mindenkivel elénekeltetett egy dalt, hogy az énekkarba toborozzon embert. Én nem tudok énekelni nem is szeretek és baromi megalázó volt.

Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ettől kevesebb lennék.

Nézd csak az x faktor és társainak a válogatóját.

2016. okt. 25. 08:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát az a baj, hogy nemcsak énekelni nem tudsz, hanem olvasni se.

"nagyon fontos az ének általános iskolában."

- írom én, erre te elkezdesz itt hadoválni a középiskoláról. A középiskola más, ott nyilván nem azt várják az embertől, hogy áriát nyomjon ének órán. (Bár általánosban sem.) Nyilván nem ez az egyetlen része az ének-zene oktatásnak. De ezt is írtam, te meg jöttél a saját sérelmeiddel. Felesleges..

2016. okt. 25. 20:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Általánosban ugyan ez volt és az sem egy zenei iskola volt.

A lényeg úgyis az, hogy nem kell senkire ráerőltetni semmit, mert ha nincs hozzá tehetsége, úgysem fog vele foglalkozni soha.

2016. okt. 25. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!