Hogyan illeszkedjek be egy új összeszokott osztályba? Mit csináljak/hogy viselkedjek hogy szimpatikusnak tűnjek nekik?
Velem is volt ilyen. Mivel én voltam az új lány, mindenki mellém akart ülni, mindenki kereste bennem a számára jófejet, havert, barátot. Én elkövettem azt a hibát, hogy válaszként mindenkivel ugyanúgy kedves voltam, ha valaki elhívott, hívtam a többieket is. Lényegében nem lettem senki barátja, csak egy kedves osztálytárs. Közben ők elszigetelődtek egymástól, legjobb barátnők lettek, én pedig egyedül maradtam. Ezzel nem azt mondom, hogy legyél mindenkivel bunkó, hanem, hogyha látod egy számodra szimpatikus ember oly szándékát, hogy közelebb szeretne kerülni hozzád, akkor ne az járjon a fejedben, hogy el kell hívnom a többit is, nehogy kiközösítsenek! Kell néhány igaz barát, attól még te is az osztály része leszel.
Amúgy meg alap dolog, hogy meg kell figyelni az osztály személyiségét, köztudott, hogy a társaság is formálja az embert, így ha régóta vannak együtt, hasonlóan gondolkodhatnak néhány dologban. Ha ez megvan (pl. most nálunk mindenki nagyon kedves, máshol kreatívak, vidámak, okosak, de némely osztályban lehetnek nagyszájúak, gorombák), helyezd el egy erkölcsi skálán, és dönts, hogy azonosulsz-e velük. (Lehetnek olyan esetek, ahol két, vagy több részre szakad az osztály, melyek között éles ellentétek vannak. Itt valószínűleg nagyon különböző diákok kerültek össze, van ilyen is.)
Ha konkrétan az első naptól félsz: átlagos dolgok, legyél jószívű, megértő, add magadat, stb. Minél előbb ismerd meg mindenki nevét, személyiségét, és bár lehetnek előítéleteid, hisz mindenkinek vannak, de ne ez alapján utasíts vissza valakit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!