Mit tegyek az osztályommal?
5 éves gimnáziumi szakon vagyok, ebből egy már eltelt. Az elején egész pozitívan álltam a dologhoz, mondván próba szerencse, eleinte kedves osztályfőnök, jó arc oszitársak.. aha, hát persze. Az osztály két része oszlik, akik haladó szinten tanulnak angolt,és akik németet, emellett ugyebár a másik nyelvet is tanuljuk alapszinten. Az osztályfőnökünk német tanárnő, a németes csoporttal sem egy angyal, de velünk valami borzasztó.. eleve piszkosul irritáló személyiség. Arcra osztályoz, csinált már nem egyszer olyat, hogy nem pontozott, hanem nézésre értékelt, amit mint az igazgatótól kiderült, tilos, de hát ugye ez is magasról le volt... Minden osztályfőnöki óra azzal ment el hogy valami adott osztálybeli dologról vitázott a tanár és a (z általában két max három főből álló) diákság, megjegyzem aminek az ég világon semmi köze nem is volt az iskolához vagy az osztályhoz. Emellett ott vannak az osztálytársak. Egyszerűen nem tudom elviselni, hogy van egy olyan réteg, akik egész nap visítoznak (lányok.) Vannak négyen-öten, tipikus kivasalt sárga(nem, ez jóindulatúan sem szőke) haj,műköröm, cici-popsi kint,és az elmaradhatatlan tusvonal. Na nekem ezzel nem is lenne az égvilágon semmi bajom, mit érdekel engem a többi ember külseje, de mikor ezek a borzasztó intelligens lányok egész nap visonganak és rázzák a kis deszka testüket a tanár úrnak a jobb jegyért... hánynom kell tőlük. Az egész korosztályom az instagramra és a tumblrre épül, mindenkit a követők érdekelnek, és hogy hányas szifon van a kézben, kinek milyen bimmere van, meg hogy MC vagy Chanel e az a táska. Nem egy olyan ember van az osztályban aki egyenesen büszke rá hogy életében egyetlen egy darab könyvet nem olvasott végig, max a Cosmo újságnak a szerelem-szex rovatát, onnan tanulta meg amit hétvégenként produkál 15 évesen a bulikon a VIP mosdóban...
Sajnálom hogy ilyen hosszú lett, a kérdés lényege pedig: Hogyan tűrjem el ezt az osztályt? Ezt a generációt? "Sajnos" elég szociális vagyok alapból, általános iskolában jól megvoltam pár emberrel,most van partnerem, több mint egy éve, de hát ő sincs mindig velem. Próbáltam itt is barátkozni, de egyszerűen minden ember felszínes, és mondjuk ki, a legtöbb hülye. Egész nap azon gondolkoznak mit is tegyenek fel a netre, hogyan álljanak be hogy minél vékonyabbnak tűnjenek, hogyan hasonlítsanak minél jobban az aktuális celebekre, és egyszerűen nem tudok igazodni hozzájuk, pedig eddig sok emberhez sikerült...Lehet valamit tenni ez ellen a "generáció-utálat" ellen? Velem van a gond? Hogy nem álltam be még anno a tömegbe?
(u.i.:iskolát és osztályt sincs sajnos lehetőségem váltani.)
Nem kell velük foglalkozni, magam is kilógtam (bocsi hogy nem vagyok olyan mint a tömeg aljanép: hányásig/eszméletvesztésig isszák drogozzák magukat stb) SOHA nem bántam meg az osztályból való kilógást. Egyszerűen más sulitársakkal ismerkedtem, még ha csak szünetben is futottunk össze a zsúfolt óráink közt.
Nem csak sulikban ilyenek az emberek, hanem ez a világ... Ezért teremtsed meg a magad kis társaságát.
Nekem sokszor megjegyezték: Kilógok, nem vagyok együtt működő (aljanéppel nem is fogok), nincsenek közeli barátaim csak ismerőseim. Két dolgot mondok mindig:
"nem vagyok antiszoc csak csupán ismerem az embereket"
"inkább legyenek ismerőseim, mint 100ezer hazug barát tőrrel a kezükben" :D
Nekem itt az élet, az alkotás (művész vagyok) s persze a párom, aki szinte a legjobb barátom is. Nyitott könyvek vagyunk s ami a szívünkön az a szánkon.
Középsuliba basztattak azzal az osztály krvái, hogy szűz vagyok. Csendbe tűrtem s egyszer csak meguntam: Falnak fogtam a főkolompost s megfenyegettem, lehet hogy csendes türelmes vagyok de van határ és lehet hogy szűz vagyok, de talpraesett hogy kiálljak magamér. "én legalább nem vagyok a város pont pont pontja akin mindenki végigment, van tartásom nem úgy mint nektek" - még a tanár se szólt nekem, igazam volt s örült, hogy valaki visszavett a csaj arcából.
Hála fél év után kibszták suliból a magatartása miatt.(tanárokkal gusztustalan volt az órákon ok nélkül)
Hát a szex téma xD egyszer voltam osztálykiránduláson, de soha többet...manapság a szex/pia/drogok...a tábor portásának mondtam adjon egy külön szobát, mert a körülöttem lévők undorítóak. Másnap hívtam apámékat, vigyenek el, nem vagyok én erre kíváncsi. Megértették: Ilyenek közé ne is menjek.
Később nem csak a suliba volt gáz, de a családommal is (új kiskedvenc lett akinek kivolt nyalva a segge : Autó, jogsi, testalakító műtét., nekem meg nem adtak pótlást külföldi melóra kellett volna 25ezer.)
Van úgy, hogy éveket kell eltűrni s utána sarkadra állni, külön utat járni. Megteremteni saját kis életed/otthonod. Azóta én is fellélegeztem.
Köszönöm az eddigi válaszokat. #2 mint fent is írtam, nincs lehetőségem sulit váltani. #3 nálunk a szexualitás nem téma, kb: 4-5 embert kivéve még mindenki szűz (tudomásom szerint, nem kérdezgettem körbe, de ez a négy öt van kapcslatban, köztük én, meg még egy kettő hétvégenként a bulikban elvétve), és ez a 4-5 sem henceg, kivéve a már fentebb említett sárgaság, aki egyenesen büszke rá hogy részegen egy szórakozóhelyen vesztette el 4 fiúval..mindegy. Szóval nálunk ezzel még nincsen gond, aami főleg zavar az, hogy még a tanár sem tud órát tartani anélkül hogy valami feltűnési viszketegséges ne vonja magára 5-6 x a figyelmet.
#6 BMW :D
Igen, sajnos ilyen a mi generációnk (16 éves vagyok). Nálunk is ezek mennek, nem vagy egyedül. Volt már olyan is, hogy az egyik rib_anc mutogatta a szőrös pináj.át a lányoknak. Vagy azért nem jöttek suliba, mert épp be voltak ba.szva... Nem egy trágya suliról van szó.
Szóval ez van. Én leírom hogy kezelem őket. Egyszerűen kiröhögöm őket "szerényen", tehát nem felvágósan. Ha szekálnak akkor visszaszólok nekik és leülnek. Tehát szellemi fölény náluk 0, szóval akár ki is csinálhatnám őket, de jobb a felszínes béke, munkahelyeken is ez megy, tehát érted...
Legegyszerübb elengedni ezeket, igen hozzá kell szokni. Mivel senki sem egyformay el kell fogadni a másikat valamilyen szinten.
"iskolát és osztályt sincs sajnos lehetőségem váltani"
Ilyen nincs. Ha eléggé zavarna a helyzet, megtalálnád a módját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!