Szerintetek el lehet végezni egy olyan szakot, amit nem szeretek teljes szívemből?
"Szerintetek el lehet végezni egy olyan szakot, amit nem szeretek teljes szívemből?"
El lehet, én már el is végeztem.
El, csak szorgalom kérdése. Ráadásul lehet, hogy most úgy tűnik, nem érdekel, de meg fogod szeretni, ha elkezded tanulni. Több ismerősöm is van, akit nem vettek fel oda, ahová elsőre jelentkezett, és sikeresen elvégezték azt a szakot, ahová felvették őket, sőt van olyan, aki szuper TDK munkát is csinált. Illetve olyan ismerősöm is van, akit felvettek az első választására, de másfél év után jött rá, hogy mégsem ezt akarja csinálni.
Figyelj, lehet megszereted, ha meg nem, felvételizel jövőre is.
El lehet, a kérdés csak, hogy érdemes-e?
Melyik ez a két szak?
El lehet. Hogy te el tudod-e vagy el fogod-e, az más kérdés.
Nekem anno volt egy nagy álomszakom, persze oda nem vettek fel. Utána eleinte egész megtetszett a szak, ahova végül jártam, az évek alatt volt néhány mélypont, amikor ott is akartam hagyni. A végén már nagyon utáltam csinálni - bár akkor is éreztem, hogy ez inkább az egyetemnek és az oktatásnak szól, nem magának a szakmának - de már csak befejeztem.
Most, hogy dolgozok benne, nagyon szeretem csinálni. Szerintem minden szakból elég sok lehetőséget ki lehet hozni, olyat is találsz, ami érdekel. Olyan is van, amit utálni fogsz, szóval elhelyezkedni ne abban próbálj.
És így utólag visszagondolva, az elsőként választott szakom sokkal kevesebb lehetőséget rejtett volna, 18-20 évesen még kevés az ember rálátása az életre.
Egyébként meg hosszú az élet és nincs semmi kőbe vésve. Ha semmiképp sem megy, próbálkozz tovább az eredeti álommal vagy keress más célt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!