Ezért miért kell lenézni?
Osztályfőnököm folyamatosan lenéz és megjegyzéseket tesz rám, mert kitűnő tanulóként szakközépiskolába megyek továbbtanulni (vendéglátásszervező-vendéglős), nem pedig gimnáziumba. Ma például burkoltan megmondta (megjósolta), hogy én négy év múlva kettes érettségit fogok tenni, amiért ennyire leadtam a szintből.
Miért kell ennyire lenézni a szakközépiskola miatt?
Szinte én is pont így vagyok, csak szak suli helyett egy gyengébb (tényleg nem sokkal) gimibe megyek mint ahova a tanáraim képzelnek. Nekem a szemembe mondta egy tanárom, hogy abban a suliban ahova menni akarok elbutulok és az egészből egy nagy félreértés lett. A kapcsolatunk mostanra rendeződött, de hetekig levegőt se mertem venni a közelében. És sajnos nem ő az egyetlen aki nem ért egyet a döntésemmel.
Igazából ez van, engem ez érdekel és ők csak jót akarnak nekem, ahogy neked is az oszid és úgy néz ki nekik ez egy ilyen módszerük, hogy jobb belátásra bírjanak. Ha a döntésed szilárd és biztos vagy benne, hogy ez jó neked akkor mond meg neki egyenesen, s ha így sem hagyja abba akkor egészségére. Ne hagyd, hogy befolyásoljon.
Hat nem tudom. Szakkozepbe jarok, jovo héten erettsegizek es az effektív tudásom jelentosen tobb mint egy par gimnaziumos ismerősömnek. Teny, hogy a varos legerősebb szakkozepebe jarok, de akkor is szakkozep. Innen (Jelenleg) meg tovabb lehet tanulni barhova, viszont ha az új törvények életbe lépnek akkor jelentosen leszukulnek a lehetőségek.
Szerintem Menj oda ahova szeretnel.
Nézzétek meg kikkel vannak tele a szakmunkásképzők.
Édesapám kőműves, pontosan tudom mit tud és mit nem, de akkor más világ volt, az nem mérvadó.
Ma szakmunkásba a buta emberek mennek, mert nincs semmiféle színvonala, nem ad semmilyen pluszt. Nem a szakmákat szólom le, ezt az előző válaszomban is próbáltam hangsúlyozni, hanem a mai szakmunkásképzőket. És ez nagyon szomorú, mert nem ezt érdemelnék a kétkezi munkások, de ezt kapják. Nem azt mondtam h nincs olyan, aki onnan továbbtanul, vagy hogy nem jönnek ki onnan értelmes emberek, de hogy nem ez az átlag, az tuti.
" Kivételek ide vagy oda, szakközépbe ma a cigányok vagy a buta emberek mennek "
Az ilyen buta mentalitástól ,ments meg Uram minket !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!