A tanárok direkt azokat cseszegetik, akik szeretnének láthatatlanok lenni?
Szívasd meg a tanárt, tanulj direkt a következő órára és ne hagyd, hogy kicsesszen veled, aztán majd megdöbben, ha nem mondasz hülyeségeket.
Ezt a legtöbb tanár így csinálja, mert pont azt nem szeretik, ha te csak csendben ülsz, mert zavarja, hogy te gyakorlatilag lesz*rod az óráját (az ő szemében).
Milyen tantárgy?
Ez nem cseszegetés. Ha tanár lennék, én sem azokkal foglalkoznék, akikről tudom, hogy maguktól is megértik az anyagot és le is ülnek megtanulni. Hanem azokkal, akik maguktól ezt nem teszik meg.
Az iskolai órának nem az a célja, hogy a tanár kint parádézzon, hanem hogy lehetőleg minden diák fejébe beleverje az anyagot. És pontosan tisztában van azzal, hogy magadtól nem tudod az anyagot, és ráadásul ha jól tippelek, eszed ágában sincs megtanulni, csak túlélni szeretnél. Ezt nyilván nem engedheti egy tanár.
Miért nem ülsz neki megtanulni. Vagy ha érteni kell és nem érted: miért nem kérsz segítséget a tanártól, hogy akár külön elmagyarázza neked?
Tegyél érte, hogy ne tudjon mivel gúnyolódni.
Milyen tantárgy? Töri? Vagy irodalom?
A maga módján jót akar ezzel. Nyilván úgy van vele, hogy azt hiszi, hogy mivel te nem tudod az anyagot, ezért minél többet szerepeltet, hogy minél többet nyilvánulj meg a többiek előtt. A tanár ugyanis nem azokkal fog a legtöbbet törődni, akik mindent tudnak, és mindent értenek, rájönnek az összefüggésekre maguktól is, hanem azt, akik erre képtelenek maguktól. Ezért kérdezget téged állandóan.
Viszont ha megjegyzéseket tesz, hogy így hogy fogsz leérettségizni stb., az tényleg rossz dolog, nagyon rossz pedagógia az ilyen, mert csak elriasztja a gyereket. Én mindig úgy voltam vele, hogy csak a pozitív megerősítésnek van jó hatása, a szapulásnak soha nincsen, sőt, legtöbb esetben inkább csak elveszi a gyerek kedvét az adott tárgytól.
Szerintem menj oda hozzá egy szünetben, és beszéld meg ezt vele, amit ide leírtál. Ha én lennék a tanárod, megérteném, és nem szólítanálak fel többet. Legalábbis nem olyan gyakran.
Na...akkor ugyan úgy vagyok, mint te...mindenből jó vagyok, csak töriből vagyok kettes...
Viszont engem nem csesztet a tanár. És nem azért nem tanulom meg, mert nem lenne türelmem, vagy lusta vagyok hozzá, hanem mert egyszerűen a iskolai történelem nem érdekel. Olyan, mint egy mese. Szívesebben nézem a pl a National Geographicot, vagy a Spektrumot, meg az ilyesmi csatornákat, mert az a történelem, amit ott elmondanak sokkal valósabb és sokkal érdekesebb, mint amit megtanulunk. Magyarország azon kevés országok közé tartozik, ahol az egész világ történelmét meg kell tanulni, majd ennek a bő háromnegyedét nem is használjuk (és akkor még lehet, hogy keveset is mondtam). De most ez igazából hülye kifogás, hogy nem használjuk, viszont akkor is...
De ettől függetlenül ha kell én tanulok, de nem izgat az a történelem, ami az iskolában van. Ha egy múzeumban lenne az óra és egy régész tartaná, az sokkal érdekesebb lenne.
Engem nagyon sok minden érdekel a történelemmel kapcsolatban, itthon szoktam is olvasgatni neten, de az iskolai töri könyv olyan, mint egy mesekönyv, néhol pár igazsággal megtűzdelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!