Aki visszahúzódóbb, csendesebb, azt miért kell bántani, kiközösíteni?
Miért kell ezt csinálni valakivel?
Én is csendes és visszahúzódó voltam általános iskolában, mégis bántottak, kiközösítettek, pedig szó szerint semmi rosszat nem tettem senkinek.
Az, aki visszahúzódóbb és csendesebb, tehát semmilyen vizet nem zavar, senkinek nincs az útjában, miért kell elkezdeni bántani is kiközösíteni? (tiszt.kiv.) Én ezt sosem értettem, hogy ez miért is okoz egyeseknek örömet.
Hála istennek gimiben normális osztályba kerültem, így sok barátot szereztem, de ált. iskolában folyamatosan cseszegettek, és ha vissza mertem szólni (pl csúnyát, mint amiket ők is), az ofő még engem szidott le, hogy miért beszélek csúnyán, meg h 4-es magatartást ad, nem 5-öst.
Azok a tanárok, akik ilyet látnak, miért nem tesznek érdemben semmit?
Miért kell kiközösíteni azt, aki normális, de csendesebb, és visszahúzódóbb?
Semmit sem kell.
Főleg ilyen negatív dolgokat, logikai ok nélkül.
kedves kérdező, dettó így voltam általános suliban!
úgyhogy ismerős a helyzet...
A miértre én sem jöttem rá, viszont annak örülök, hogy már szakközépbe járok, mert ott sokkal normálisabbak az osztálytársaim, és nem közösítenek ki.
Azért, mert úgysem mersz nekik visszaszólni, nem fogod megvédeni magad. És ha mégis visszamersz szólni, ők vannak négyen és jól szétvernek majd. Neked jó emberként fontos a jó magatartás, tehát verekedni nem fogsz, ha verekedés miatt beírást kapnál, félnél a szüleidtől. Ők viszont nagy ívben lesz_rnak mindent.
Ma az iskolában a tanárnak nem feladata a nevelés (mondjuk a tanárok hozzáértését tekintve a tanítás se nagyon), így persze, hogy nem fog neked segíteni. Miért tenné? Megfizetik őt érte? Hát k_rvára nem. Persze van kivétel, de van egy mondás, hogy nem halat kell adni a gyereknek, hanem meg kell tanítani halat fogni. Szóval azzal, hogy a tanár megvéd, még nem fogod tudni megvédeni magadat. Ráadásul ha a tanár véd meg, még jobban lesüllyedsz és még jobban rád szállnak.
Ha elölről kezdhetném az életemet, én se lennék ilyen balf_sz, mint amilyen voltam.
Utolsó, ez azért nem egészen így van!
Egy tanárnak tanári kötelessége LENNE megakadályozni a kiközösítést, egybe kovácsolni az osztályt. Az már más kérdés, hogy sok tanár erre teljesen alkalmatlan. De ha egy tanár azt látja, hogy egy gyereket indokolatlanul csúfolnak, bántanak, kiközösítenek, de nem csinál semmit, akkor a tanár a passzivitásával a kiközösítő barmokat támogatja.
A mi iskolánkban is ilyen inkompetens idióta volt a tanárok úgy 80%-a, az osztályfőnökünkkel az élen. Egy beírás, aztán azzal el van intézve ugye minden. Én olyan voltam, aki nem hagyta magát. Egy ideig igen, és amikor láttam, hogy az ofő sem csinál semmit, elegem lett. Amint elkezdett az a barom csúfolni, hasba vágtam (ő engem előtte többször is megütött), meg a hajánál fogva lerántottam a földre, és belerúgtam. Megérdemelte.
Érdekes módon az ofő egyszerre ott termett, és utasított, hogy irány az igazgatói.(ez 8.-as koromban volt) Elmentünk az igazgatóhoz, aki megkérdezte, hogy mire volt ez jó. Én meg megmondtam neki teljesen őszintén, hogy elegem van abból, hogy engem bántanak és csúfolnak, az osztályfőnök meg simán elnézi, nem segít semmiben, bezzeg most egyből az engem bántó személy pártjára állt, most közbe tudott avatkozni, de amikor engem bántottak, akkor inkább elfordult, amikor meg segítséget kértem, közölte, hogy nem tud semmit sem tenni.
Na lett is csend egyből! Az osztályfőnök úgy állt ott az igazgató előtt, mint akit pofon b@ sztak. Az igazgató szerencsére jó fej volt, és normális. Megmondta, hogy nem kapok büntetést, jól tettem, hogy kiálltam magamért, elmehetek, viszont az ofőt bent tartotta. Figyelmeztette az igazgató, hogy ki lesz rúgva, hogy ha nem végzi a tanári kötelességét, és még asszisztál is ahhoz, hogy egy gyereket bántalmazzanak és kiközösítsenek.
Érdekes, onnantól az ofő már képes volt közbelépni, és kinyitni a száját, és a maradék félévem normálisan telt.
Az ilyen dolgokkal a tanárok nem foglalkoznak addig, amíg őket nem éri probléma. Ha a tanár nem hajlandó segíteni, nem akarja megakadályozni a bántalmazást, kiközösítést, akkor be lehet menni az igazgatóhoz (akár szülővel) panaszt tenni.
Nagyon sok az olyan tanár, aki képtelen a legkisebb konfliktust is normálisan kezelni, inkább beáll az "erősebb" fél mögé, mert akkor kevésbé kell beavatkoznia. Sajnálom, hogy nagyon nagy a tanárhiány. Ha nem lenne hiány belőlük, az ilyeneket szerintem ki is dobnák a francba.
Én úgy vettem észre,hogy van egy központi személy,egy hangadó,aki elvárja,hogy mindenki rá figyeljen.
Tőled ezt nem kapja meg és nem tudom miért olyan fontos egyeseknek,hogy mindenkit uraljanak,de az ilyen személy általában ezt személyes sértésnek fogja fel és kikezdi az embert.
Én ezért lettem magánzó,mert én az iskolatársaim szempontjából szerencsés voltam,de munkahelyileg nem.Azért nem adtam a reményt...
Én is sokáig úgy viszonyultam, (bárhol, nem csak közösségekben) az ilyen indokolatlanul bunkó emberekhez, legyen az egy közeli barátom akár.
Amikor már nem tartottam velük a kapcsolatot, akkor is felötlött bennem gondolatban, hogy mi értelme volt ennek, a miután már helyre állt az önbizalmam és ráláttam, hogy normálisabban viszonyuló barátokat is találhatok.
Lényegében nem kell értelmet keresni ott, ahol nincs. Gondolj bele talán úgy a dologba, hogy ha vannak olyan emberek, akik értelmezésében a 'nagy száj'/bátorság stb. adja meg az emberséget kizárólag, akkor ennyi telik ki belőle. Lehet, hogy nem csak téged, hanem elismert, sikeres embereket sem tudnának tisztelni olyan személyiséggel, amit ők a maguk nézőpontjából nem tudnak befogadni. Egy átlagos, csendes embert, akiben még csak megbújnak a maga értékei, amiért szeretni lehet, azt annál inkább nem. Még ha meg is valósítaná a saját személyes életét, minél jobb próbálna lenni a maga módján, lehet, hogy az sem hatná meg őket túlzottan.
Egyszerűen hagyd, próbáld figyelmen kívűl hagyni őket, hogy a saját gondjaikkal foglalkozzanak, mert amikor azzal néznek szembe, akkor biztos nincs kedvük más gyalázásával foglalkozni, de megadja nekik azt a luxust, hogy olyankor valakinek érzik magukat.
Egyrészt valószínűleg látnak is valami "hibát", "szembetűnőt" a másik emberen, ami jó okként szolgál nekik a fennakadásukra, amit majd szépen eltúloznak, másrészt talán azt is látják, hogy ezzel kihatnak a másik emberre, valamilyen hatalmuk van fölötte, és ezt élvezik, ilyesmi.
Mert aki csendes és visszahúzodó az hagyja és eltüri csendben szt hogy bántják....
Én is ilyen voltam... nem igazán álltam ki magamért amikor meg igen akkor engem is lecsesztek....
23 éves vagyok és rájöttem már hogy miért csesztek le....azért hogy ne legyek olyan mint azok akik ezt csinálták velem
# 9
"...azért hogy ne legyek olyan mint azok akik ezt csinálták velem"
Lehet, hogy ez tőlem nem a legjobb hozzáállás, de szerintem nem kár érte, ha egy kicsit én is "olyan" vagyok, ahogy mások viselkednek velem szemben, már tükörkép mutatásért is:)
Bár nem egészen értem, nem leszel rossz attól, hogy kiállsz magadért, normálisan. Ettől még nem vagy épp olyan, mint aki ok nélkül bánt másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!