Iskolaváltás, vagy várjak még?
Tedd fel magadnak a kérdést, mit teszel, ha a másik suliban pont ugyanez lesz a helyzet. Ha el tudod azt is fogadni, akkor válts sulit.
Addig is, szeresd meg a helyzetet, mert akkor állítólag már nem vonzhatjuk be, amit szeretünk, hisz túlnövünk rajta.
Semmi pénzért ott nem maradnék. Mi ez, intézet, ha átlógsz egy vonalon? Ez nem az Abigél című film, az iskolai inkorrektségről nem is beszélve.
Megéri árnyékban felnőnöd?
A kérdésed, hogy miért pont Te, egy áldozati attitűd kérdése. Lépj le onnan, de előbb azért beszéld meg a szüleiddel. Fura, hogy őket nem említetted.
Utólag is ráérsz gondolkodni, mi miért történt, de addig sem teszed ki magad ennek.
Akkor rontottad el, amikor először engedtél neki. Olyan nincs hogy egy diák büntetlenül terrorizálhat másokat. Ha a tanárikar és az igazgató ezt hagyja, egyből ott kellett volna hagynod az iskolát, sőt, a szüleid tehettek volna panaszt "felsőbb hatalmaknál".
A buszos parasztkodás és a "megöllek"-szintű dolgokat senkitől sem vagy köteles eltűrni. Én már nekimentem volna, ha megver, ha nem, ha ügyvéd az apja, ha nem. Nálam megfontoltabb emberek pedig lelépnek egy ilyen ótvar környezetből.
A párom is ügyvéd... És mi van akkor? :D Ezzel fenyeget? Ne engedj neki! Valószínű visszahúzódó típus vagy, pont olyan, akit kipécéznek (én is ilyen voltam)! És sajnos lehet a másik iskolában is kifognál egy ilyen iskolatársat, aki élvezi az ilyen helyzeteket.
Van egy nagyon jó mondás, amit azóta megtanultam: amennyire tartod magad, annyira fognak mások is tartani! Egy szóval emeld fel a fejed, szedj össze egy kis bátorságot, tedd fel magad képzeletben a felső polcra, őt pedig le az alsóra! Neked magadnak is el kell hinned, hogy érsz annyit, mint ő!
Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg! Ne engedd, hogy zsaroljon bármivel is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!