Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Igaz szerintetek hogy a...

Igaz szerintetek hogy a padtársak akik régebb óta ülnek együtt azok erősen kötődnek egymáshoz?

Figyelt kérdés

2016. febr. 8. 20:28
 1/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy olyan ember mellett ülsz, akit kedvelsz valamennyire, vagy nem, illetve, hogy annak a többi barátjával milyen a kapcsolata. <-- ha a padtársad nem a te legjobb barátod.
2016. febr. 8. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. febr. 8. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy akivel hosszabb idejig ülsz azt jobban megismered mert ha a szüneteket nm is töltitek egymás társaságában napi 6 szor 50 percet egymás mellett vagytok. Simán kialakulhat egy nagyon jó barátság hisz azért órákon viszonylag egymásra vagytok utalva (pl. felmérők, ha valaki lemarad irás közben, csoport munka stb.) Ha pedig még barátok is vagytok akkor pláne. Egy idő után meg már testbeszédből, pillantásokból is simán megérthetitek egymást. Pontosan nem tudom milyen kötődésre gondolsz de baráti kötődés biztos hogy kialakul előbb utóbb (kivéve ha épp okádsz a padtársadtól)
2016. febr. 11. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát nem feltétlenül.Könnyebben kialakul padtársaknál ez igaz,de ha valakinek a padtársa egy nagyon ellentétes személyiség,akit utál(tényleg,nem csak nem szimpatikus),esetleg utálják egymást abból az életben nem lesz barátság.
2016. febr. 12. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyfajta egymásra utaltság általában kialakul szerintem, de ez nem feltétlenül barátság/"erős kötődés". Ha az ember megválaszthatja a padtársát, ott valamilyen tudatos vagy tudat alatti szelekció már történik. Ha csak az ember mellé odaültetnek valakit akkor ahogy írják, személyiségfüggő a dolog. De általában a kooperatív helyzet gazdaságosabb, mint a szemben állóság, ezért a kezdetben kevésbé szimpatikus emberekkel is ki szokott idővel alakulni egyfajta együttműködő kapcsolat. Ettől még nem lesznek barátok, de megtanulhatnak együttműködni a kölcsönös előnyök reményében. Vannak akik szimplán utálják végig egymást, esetleg kibeszélik a másikat, vagy aktívabban keresztbe tesznek neki, de ezek általában közép és hosszú távon kölcsönösen gazdaságtalan tranzakciók. Zárt társadalomban az élet legtöbbször az együttműködést jutalmazza, nem pedig a ma divatos rivalizálást...
2016. febr. 13. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
1978 őszén kezdtem az általános iskolát. Az év szeptember végétől hatodik végéig egymás mellé ültünk G. Istvánnal, aki a mai napig egyik legjobb barátom.
2016. febr. 14. 18:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Általánosban felsőben 2 évig volt padtársam egy osztálytársam,de nem alakult ki közöttünk semmi pozitívum,igaz,negatívum sem.Még csak nem is beszélgettünk.Lehet,ennek oka az volt,hogy ,,nem akart vegyülni velem",mert ő egy jól tanuló,gondoskodó szülők gyermeke volt,én pedig felelőtlen,sz@r szülők gyermeke,ez meg is látszott a tanulmányi eredményemen,mert még egy tornacipőm sem volt,se vonalzóm,semmi.

Így aztán levelezőn végeztem a középiskolát,ott már nem voltam ágrólszakadt,mert a keresetemből tudtam dolgokat venni,elég jó tanuló voltam,s a padtársammal baráti viszony alakult ki.

Egyébként én úgy gondolom,hogy szimpátia alapján működik,mert több olyan padpáros volt alsóban és felsőben is az osztályunkban,akik egyáltalán nem lettek baráti viszonyba,pedig nem volt köztük sem tudásban,sem anyagiakban eltérés.

2016. febr. 15. 16:29
 8/8 anonim válasza:

8/7

Én már elég régen jártam középiskolába,4 évig végig egy padban ültünk.Nagyjából egyforma tanulók voltunk, de sokat segítettünk egymásnak, ha szükség volt rá.Aztán az érettségi után elsodródtunk egymástól, de a kapcsolat a mai napig megmaradt.Telefonálunk, levelezünk, tudunk egymásról mindent.Azt hiszem ezt nevezik igazi barátságnak.Lehet, hogy meglepő, de ennek már 40 éve.Hozzáteszem,110,-km-re lakunk egymástól!!!

2016. febr. 17. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!