Miért tüntetnek egyre több városban a tanárok?
A diákok terheinek csökkentése is az egyik követelés. A többit meg már leírták.
Reméljük lesz ez is legalább olyan mint a netadó elleni országos tűntetéssorozat.
Ugye azt senki nem gondolja, hogy arra a tüntetésre kizárólag a néhány száz ft-os netadó miatt mentek ki!?
Az igazság az, hogy az embereknek elegük volt már a sok mocsokból amit a kormányzat apránként pakolt mindenkire. Elementáris erővel tört felszínre az elkeseredettség mindenkiből. És ami külön pozítivum, hogy vidéken is több helyen volt.
Most is ilyen elkeseredettség van az országban. Nincs olyan társadalmi réteg/ csoport amiit a kormányzat ne mart volna meg! Sokan mennek el tüntetni az biztos. Teljesen hülyére vesz mindenkit a kormányzat a mutyikkal, haveroknak juttatott kamu pályázatokkal!
Heti három nulladik, 8-9-10 órák, heti 5 testnevelés. Én nem bírtam már, otthagytam az egészet és átmentem estire.
Az iskolában éltük az életünket, kb. csak aludni jártam haza. Tanulni meg kinek van kedve 10 óra után? Angolból minden héten szódogát írtunk minimum 50 szóból, alig volt aki tanult, vagy puskáztunk vagy nagydolgozatokkal javítottuk. Volt amikor megtanultam, de ugyanúgy el is felejtettem 2 hét után. Egy nap háromnál több dolgozat, havonta 3-4 vers, sorolhatnám... kinek van erre motivációja és energiája ha hazaesik 4-5-kor és 6-kor már kelhet is mert nulladik? Plussz a tesik... ének, hittan stb. Minek?!
És ha nem teljesíted, te vagy a lusta semmirekellő, aki utcaseprő lesz, emberszámba nem vesznek ha lazadni mersz. Nem beszélve arról, ha valakinek magánéleti problémái vannak arra senki sincs tekintettel, ha nem csinálod "mész a levesbe"... hát anyátokat!
Itt a mai világszemlèlettel van a baj. A társadalmi mentalitással. Fő tulajdonsága majdnem minden embernek, hogy èrzelmileg károsítsa azokat a társait akik, nem felelnek meg azoknak az elvárásoknak, amiknek szinte mindenki. Èn itt az "ezt illik, így illik" kategóriát èrtem. Az utcán sètáló emberek 99%-a ilyen, kifejezèstelen arc, vagy szigorú komoly tekintet. Azt hiszi, hogy a külső világ idegen ès elvárásokkal teli betondzsungel ès az a sok beton a valóság. Az olyanokat mint èn, azok kritizálják leginkább akik egyenesen előre nèznek ès elhisznek mindent amit látnak. Őket kèpes megnyugtatni a többi ember pèldája akiknek szintèn meg van mondva "miben illik hinni ès miben nem, mert butaság" pedig egyikőjük sem volt elèg merèsz, hogy saját bőrèn ès lelkèn tapasztalja meg azt, amiről elhitte, hogy igaz. Amit az "èletnek" nevez.
Akkor kèrdezem èn, hogy minek tanul mindenki törtènelmet, ha annak intő pèldáit nem veszi figyelembe ès nem alkalmazza?
Van egy mondás. "Oszd meg ès uralkodj!"
Csak èn veszem èszre? Vagy vannak rajtam kívül hozzám hasonlóak is? Mi felettünk uralkodnak. Mi vagyunk megosztva. Az egèsz mèdia, hírszerzès, oktatás ezt tartja fent. Amit fent már említettem, mindenki úgy van nevelve, hogy èrzelmileg károsítsa azokat akik nem felelnek meg az elvárásoknak.
Ez ès csak ez, a pokol. Szètt vagyunk robbantva. Senkinek nem tűnik fel? Senkiben nincs annyi empátia, hogy èszrevegye? Ugyan az kukucskál ki minden ember fejèből. Nem különböző lèny minden ember. Mert ezt mindenki szentül hiszi. Egy kollektív tudat kifejeződèsei vagyunk. Minden test egy szempont, szemszög, lehetősèg. Egy másik hely ahonnan azt látod azt hallod ès azt èrzed amit èn, mert lènyegèben az vagy ami èn.
Tudod mi segítene? Az èn mondásom.
"Egysègben az erő."
Az az egyetlen gáz, hogy ezzel "bírkákat se lehet nevelni"...
Egyetlen diákot se ismerek, aki nem jött volna rá arra, hogy szar az egész... Még az általános iskolások is rég tudják, hogy elcseszett egy dolog, középsuliban pedig már 100% mindenki...
Itt tényleg az a lényeg, hogy a nép megkapja amit kér címszóval változtassanak azon amin tudnak. Hisz amikor bejött az 5 tesi és a hittan, rengetegen örültek neki, sok szülő első hallásra elfogadta, és azt a szöveget amit alányomtak gondolkozás nélkül elhitték. Persze amikor valaki hulla ként tér haza és az új rendszer miatt használhatatlanná válik, észbe kap mindenki, de így legalább egy ideig van pár olyan ember, aki igaz csak egy kis tapasztalásig, de támogatják őket...
Azért tüntetnek, mert már ők is belefáradtak a mostani állapotokba. A béremeléssel nem mindenki járt jól, van aki kevesebbet keres mint azelőtt. Ráadásul az egész napját a munkahelyen tölti.
Sajnos a tüntetés jelenlegi állapotában nem vezet sehová (a követeléseket szinte kiröhögik). Az lenne hatásos, ha másfél hétig otthon maradna az összes pedagógus. Gondoljatok bele, pár nap múlva megbénulna az ország (mivel a gyerekek felügyelete délelőtt nem lenne megoldva, valakinek otthon kéne maradnia). Amíg nem történik valami hasonló, addig csak felesleges próbálkozás marad a tüntetés.
Ti nem túlképzettek, lesztek hanem túlhülyítettek.Az nem képzés, hogy tanultok naponta 10 oldalt matekból, de szarul, mert a tanár nem magyarázza meg, mert nincs ideje, a könyv meg hemzseg a hibáktól.Meg az irodalom..Varró Dániel fennkölt verseivel és hasonló agyzsibbasztó bugyutaságokkal.
Istenem! Ez az egész mai iskolarendszer és tanítás olyan katasztrofális, nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!