Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van ennyi pocsék tanár...

Miért van ennyi pocsék tanár manapság?

Figyelt kérdés

Párom még középsuliba jár, és folyamatosan meséli, hogy miket csinálnak a tanárok. Ha bemennek helyettesíteni egy órára, ahol dogát írnak, akkor végigbeszélgeti az órát a tanár, miközben a saját óráján fegyelmet követel.

Párom emelt szintű érettségire készülne, de a tanár direkt lehúzza, nem tanítja, ha párom az érettségire való felkészüléssel mer foglalkozni más feladatot ad neki, szívatja. Ha mégis "feladatot" ad neki, ami állítólag érettségire készíti fel, az egyszerűen röhejes. Nem szerepel az érettségi követelményben, egyetemi anyag, maga a tanár sem tudja megoldani. Ezzel special több hetet vett el barátomtól.

Már szólt neki, nem foglalkozik vele. Az igazgatónak fél szólni, mert a tanár még inkább szívatná, a szülei nem foglalkoznak a dologgal.

Elképesztő, hogy a tanár nem a diák érdekeit nézi, hanem arra törekszik, hogy az nehogy okosabb legyen nála, próbálja visszahúzni a szintjére.

Miért ennyire csapnivalóak a tanárok manapság?

2016. jan. 28. 10:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Én 20 éve voltam középsulis, akkor is rengeteg pocsék, hisztis, tanítani nem tudó inkompetens tanárom volt.
2016. jan. 28. 12:21
 12/14 anonim ***** válasza:

6 évet tanítottam szakképző iskolában.

A pedagógus szakma elveszítette a presztízsét: gyakorlatilag mindenki ellene van: az állam és a szülők is. 20 évvel korábban a szülők a tanárnak adtak igazat, nem fordultak ombudsmanhoz...

A képzéssel is baj van: a tanárképzőkbe könnyebb bejutni, mint a piacképes diplomát adó szakokra, így nem csak azok kerülnek be, akik elhivatottak.

A bérezést inkább hagyjuk....béka feneke alatt.

A gyerekanyag is egyre nehezebb, gyakran semmi tiszteletet nem adnak meg a tanároknak.

Hamar belefáradnak a pedagógusok, egyre ritkább, hogy valaki egy azon helyen tanítson 35 -40 évet.

Legyen szó bármilyen munkakörről, ha nem elhivatott és ha nem becsülik meg a dolgozót, nem fogja szépen végezni.

2016. febr. 1. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért van ennyi ember aki mostanában a tanárokat fikázza? Nekem ez a kérdésem. Elismerem, van néhány, aki amellett hogy nem tud fegyelmezni talán szakmailag sem elég képzett, de azért a legtöbb tanár a diákjai miatt lesz utálatos. Van akinek egyszerűen olyan a kisugárzása, hogy nem is nagyon kell fegyelmeznie, mert nem mernek nála dumálni. Van akit meg szétszívatnak a diákok, utána meg nyafognak hogy miért írat velük annyi dogát. Persze, nálad már valószínűleg nem ez a probléma, nem hogy nem tudja hanem nem akarja tanítani. Oké először is; minden tanárnál lehet tanulni valamit, csak akarni kell. Ha egy tanár tényleg nem viselkedik szakmájához ,,méltóan" ha fogalmazhatok ilyen hülyén, akkor viszont nincs olyan hogy fél szólni, mert akkor tényleg baj van. Ha tényleg gátolja a tanulásban, és ez nem az önhibája akkor ne legyen az hogy fél szólni a dirinek, szóljon az osztályfőnökének, aztán akár a dirinek, csak arra kérve hogy névtelen maradhasson. Viszont az, hogy aki tanárnak megy az azért megy annak, mert nincs esélye komolyabbaknál: hát ez egy nagy baromság. Van egy olyan biosztanárom, aki überjófej, egész nap pörög, lelkesen magyaráz szünetben ha kérdezel de emellett olyan dogákat írat és olyan felkészítő órákat tart, hogy ha nála kapsz egy hármast félévkor, megvan a kitűnő alapérettségid. Könyörgöm ne általánosítsunk már!! ,,a tanárok így, a tanárok úgy".. egy tanárral van baja a párodnak nem? És az meg, hogy arra törekszik hogy nehogy okosabb legyen nála, és visszahúzza a szintjére...ennél nagyobb hülyeséget a kötelező mindennapos tesiórák óta nem hallottam...
2016. febr. 2. 20:25
 14/14 anonim ***** válasza:

mert szted attól jó tanár vki h a diákok mernek vagy nem mernek dumálni? hát elég fura egy értékelési módszer ....

Amúgy én mindig azt mondtam, egy tanár értékelése pontosan ott mutatkozik meg legjobban, h a diákok mit mondanak és mi a hozzáállásuk, elvégre nem úgy kéne lennie, hogy a tanár van a diákért és nem fordítva? Még ha nálunk némileg fel is vannak cserélődve a szerepek, de ez a poroszos rendszer sajátossága sajnos és szabadulni nem tudunk tőle, de azért ha egy civilizált országot megnézel, csak egy diák panaszkodjon X tanárra, hogy az ezt és azt tette, hát bizony nem kérdés, hogy ki repül a suliból. És ez így van jól, könyörgöm, el kéne jutni már arra a szintre, hogy egy iskola a diák érdekeiről szóljon ... és ez ne álom legyen nálunk se, hanem valóság. (képzetlen és álképzett de igen kifogásolható tanárból pedig bizony van dögivel, csak megerősíteni tudom)

2016. febr. 3. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!