Miért van ennyi pocsék tanár manapság?
Párom még középsuliba jár, és folyamatosan meséli, hogy miket csinálnak a tanárok. Ha bemennek helyettesíteni egy órára, ahol dogát írnak, akkor végigbeszélgeti az órát a tanár, miközben a saját óráján fegyelmet követel.
Párom emelt szintű érettségire készülne, de a tanár direkt lehúzza, nem tanítja, ha párom az érettségire való felkészüléssel mer foglalkozni más feladatot ad neki, szívatja. Ha mégis "feladatot" ad neki, ami állítólag érettségire készíti fel, az egyszerűen röhejes. Nem szerepel az érettségi követelményben, egyetemi anyag, maga a tanár sem tudja megoldani. Ezzel special több hetet vett el barátomtól.
Már szólt neki, nem foglalkozik vele. Az igazgatónak fél szólni, mert a tanár még inkább szívatná, a szülei nem foglalkoznak a dologgal.
Elképesztő, hogy a tanár nem a diák érdekeit nézi, hanem arra törekszik, hogy az nehogy okosabb legyen nála, próbálja visszahúzni a szintjére.
Miért ennyire csapnivalóak a tanárok manapság?
6 évet tanítottam szakképző iskolában.
A pedagógus szakma elveszítette a presztízsét: gyakorlatilag mindenki ellene van: az állam és a szülők is. 20 évvel korábban a szülők a tanárnak adtak igazat, nem fordultak ombudsmanhoz...
A képzéssel is baj van: a tanárképzőkbe könnyebb bejutni, mint a piacképes diplomát adó szakokra, így nem csak azok kerülnek be, akik elhivatottak.
A bérezést inkább hagyjuk....béka feneke alatt.
A gyerekanyag is egyre nehezebb, gyakran semmi tiszteletet nem adnak meg a tanároknak.
Hamar belefáradnak a pedagógusok, egyre ritkább, hogy valaki egy azon helyen tanítson 35 -40 évet.
Legyen szó bármilyen munkakörről, ha nem elhivatott és ha nem becsülik meg a dolgozót, nem fogja szépen végezni.
mert szted attól jó tanár vki h a diákok mernek vagy nem mernek dumálni? hát elég fura egy értékelési módszer ....
Amúgy én mindig azt mondtam, egy tanár értékelése pontosan ott mutatkozik meg legjobban, h a diákok mit mondanak és mi a hozzáállásuk, elvégre nem úgy kéne lennie, hogy a tanár van a diákért és nem fordítva? Még ha nálunk némileg fel is vannak cserélődve a szerepek, de ez a poroszos rendszer sajátossága sajnos és szabadulni nem tudunk tőle, de azért ha egy civilizált országot megnézel, csak egy diák panaszkodjon X tanárra, hogy az ezt és azt tette, hát bizony nem kérdés, hogy ki repül a suliból. És ez így van jól, könyörgöm, el kéne jutni már arra a szintre, hogy egy iskola a diák érdekeiről szóljon ... és ez ne álom legyen nálunk se, hanem valóság. (képzetlen és álképzett de igen kifogásolható tanárból pedig bizony van dögivel, csak megerősíteni tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!