Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez a tanárnők normális szerint...

Ez a tanárnők normális szerintetek?

Figyelt kérdés

Az egyik általános iskolai tanárnőm miatt írom a kérdést.

Az említett hölgy(magyar és német tantárgyakat tanít)

De semmilyen tárgy tanítására nem alkalmas.

Az órákon általában nem is foglalkozik velünk, magánügyekbe akar folyton belefurakodni(volt, hogy az egyik osztálytársnőm anyagi helyzetét taglalta, egy iskolai kirándulás alkalmával a súlyunk miértjére is rákérdezett). Egy idegbeteg, érzelmileg labilis nő szerintünk (mert, hogy az osztálytársaim 97%a így értékeli őt) Nem tanít az órákon semmit, nemhogy újat. Magyarázni képtelen és a szókincse is elég 4 éves szintjére való, ahhoz képest, hogy nyelvet és magyart tanít. Arról ne is beszéljünk, hogy kivételező és az egyik osztálytársam szülőjének fel is ajánlotta, hogy átírtja a jegyeit a gyereknek. Ez a tanárnő ebben az évben jött hozzánk az előző tanárnőnél majdnem hogy kitűnő voltam, most pedig hármasok fogják befolyásolni a továbbtanulásom. Nemrégiben abba is beleszólt, hogy kivel barátkozok és, hogy energiaitalt iszom az iskolán kívül.

Mi a véleményetek a viselkedéséről és a személyiségéről?

Tanításra született?

2015. dec. 25. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom. Elöször arrol kellene megbizonyosodnom, hogy te normális vagy-e?
2015. dec. 25. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Vajon lehet neki német és magyar tanítására jogosító diplomája? Mert egy angol magániskolában volt egy tanárom akinek érettségije sem volt, hanem elmondása szerint Angliában idősgondozás közben ragadt rá az angol. Csak sajnos a diákjaira már képtelen volt ráragasztani.
2015. dec. 25. 23:12
 3/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló a kérdésemre kértem választ nem egyéb kommentárokat, de azért én válaszolok neked: igen, normális vagyok és te?:)

Második válaszoló: Ennek a nőnek nem tudom mije van, de régen angolt is tanított, szóval lehet nem ártana utána járni.,.

2015. dec. 26. 00:45
 4/10 anonim ***** válasza:
6%

Azért kérdező, elég nagy arcod van, ha csak úgy kijelented magadról, hogy normális vagy. :)

Ennyi erővel ha megkérdeznénk a tanárnődet, hogy ő mit gondol magáról, normális tanár-e, biztos azt válaszolná, hogy igen. Magát mindenki normálisnak tartja.

A kérdésre meg szerintem te is tudod a választ, felesleges megerősíteni. Csak az a kérdés, hogy tényleg ilyen-e a tanárod, vagy csak te akarod ezt belemagyarázni.

2015. dec. 26. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Én nem ragozom túl. De ennyi erővel a tanárnőd is mondhatja magáról, hogy ő nagyon kedves, figyelmes és jó tanárnő. Akkor mi a kérdés?

Illetve, ha neked csak úgy látatlanban el kell hinnem, hogy értelmes, okos vagy, akkor a tanárnődről miért kéne elhinnem az ellenkezőjét?

Mi a kérdés??

2015. dec. 26. 16:28
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

OFF: A tanárnő nyilván ezt fogja mondani, egyszerűen a tanárokban minimális önkritika sem található, ők a tökéletesség mintapéldányai, akik szakmájuk mintapéldányai, csak a gyerek hülye/neveletlen/nem figyel és társai.

Kérdező: Egyértelmű, hogy nem normális, de sajnos nem tudsz mit tenni, el kell viselni:( Tanár munkáját soha, sehol, semmilyen formában nem tudod megreklamálni, semmilyen hivatalos fórum nincs, ahol panaszt tehetnél.

2015. dec. 29. 21:28
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Olyan manapság nehezen fordulhat elő, hogy valaki képesítés nélkül tanít. Persze, ki lehet játszani a rendszert, de sokkal jellemzőbb, hogy valaki egyszerűen nem alkalmas a tanításra. Persze, itt normális választ a kérdésedre nem nagyon fogsz kapni, ugyanis az emberek tanár-ügyekben két, meglehetősen sarkított vélemény mögé csoportosulnak: az egyik tábor szerint a tanár csak rossz lehet, és minden minidg az ő hibája; a másik tábor szerint pedig a tanár minidg tökéletes, szakmailag, pedagógiailag és emberileg is a tökéletesség mintaképe, és minden a tanuló hibája. Ha egy tanárral kapcsoaltban itt kérdést teszel fel, a "válaszok" 90%-át ez utóbbi csoport fogja adni.

Egy ember leírása alapján nem akarok, és nem is lehet egy tanárról messzemenő véleményt alkotni. Nyilván benne van a pakliban, hogy negatívabban látod a dolgokat, csak mert az előző tanárnál könnyebb volt jó jegyet szerezni. Nem feltételezem, hogy ilyen vagy, de ez bizony egy létező jelenség.

Másik dolog: vegyük a következő helyzetet! Az egyik tanárodnak feltűnik, hogy túl sokat fogytál, és mivel aggódik, hogy nem vagy-e beteg, vagy nincs-e valami családi krízis, netán fizikai vagy testi bántalmazás mögötte (mert bizony a stressznek is lehet a tünete a fogyás), ezért megkérdezi, hogy miért fogytál annyit. Ezzel belefurakodik a magánügyeidbe? Ha úgy vesszük, igen. De a jó szándék vezérli. De mindjárt más a helyzet, ha egyszerűen csak azért kérdez rá, mert nem tudja megemészteni, hogy nem mindenki olyan, amilyennek ő szeretné, hogy legyen. Sőt, van olyan is, aki élvezi, ha másokat piszkálhat. Ezért nem mindegy, hogy ha valamiről kérdezősködik, azt miért, és milyen szándékkal teszi.

Tény, hogy a tanári szakokra sokan nem azért jelentkeznek, mert tanárok akarnak lenni, hanem mert egész egyszerűen komolyabb szakra nem lenne esélyük. Láttam ennek kapcsán megdöbbentő dolgokat.

Az is tény, hogy sajnos elég sok olyan tanár van, aki alkalmatlan a munkájára, vagy ha nem is teljesen alkalmatlan, nagyon messze van attól, hogy jó tanárnak lehessen nevezni. Ez egy olyan dolog, ami szinte már elfogadott jelenséggé vált. Ha valaki arra panaszkodik, hogy X tanára nem tud tanítani, azt a választ fogja kapni, hogy "rossz tanárok mindenhol vannak". És ezzel le is van rendezve. Pedig ha belegondolunk, ez egy felelősségteljes hivatás, és a tanárok képességeitől bizony emberek százainak az élete függhet. Mégis vígan a pályán lehet az is, akit a legnagyobb jóindulattal sem lehetne jó pedagógusnak nevezni.

2015. dec. 29. 22:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen lehet, hogy velem/velünk is gond van, de nem tudom/tudjuk megemészteni a tanárnő viselkedését.

Nem gond, nemsokára ballagás és nem kell többet látnom.

2015. dec. 30. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg, rengetek olyan tanár van, volt és lesz is, aki nem tud tanítani, vagy tudna, csak szimplán nem érdekli az egész. Ezzel az az egyetlen baj, hogy szerintem egy kiemelkedően jó vagy rossz tanár könnyen eldöntheti egy gyerek további tanulmányait.

Rossz a matektanár, semmit se tanultok? A történelemtanár viszont következetes és jól magyaráz? Na, akkor az osztály aránytalanul nagy része megy majd ilyen vonalon tovább, annak ellenére, hogy lehet, nincs is igazán ehhez érzéke, meg nem is érdekli, de mivel ő is érzi, hogy matekból (vagy xy tárgyból) nem tanult semmit, nem meri azt tovább vinni.

2015. dec. 31. 01:38
 10/10 anonim válasza:

Helló!

Először is szólni kéne az igazgatónak. Aztán elmondani neki hogy így érzel de nem idegbajosan. Én márt ebben tapasztalt gyerek vagyok, egy közepesen jó külvárosi (Vajk-sziget Ált. Isk) ba járok de már négy-öt tanárnál kellett így eljárnom kb az osztály majdnem egészével egyetemben. Most a pándémia miatt egyébként csinált Zoom/skype órát, vagy csak levelezték emailen és ott adja föl a házit? Jövőre az általam említett eljárásrendet alkalmazd (ha nem távsuli lesz). Amennyiben nem működik, lépj kapcsolatba velem itt a gyakorikerdesek.hu-n

2020. jún. 10. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!