Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szallagavató bankett/hagyomány...

Szallagavató bankett/hagyományok felrúgása egy buli miatt, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Minden évben volt eddig bankett, ahol ugye vacsora, társalgás, és egy kis zene, szóval egy visszafogottabb rendezvény ami méltón lezárja a szalagavatót. Ezzel szemben most felrúgtak minden eddigit és kitalálták h buli legyen, ilyen afterparty szerűség.

Kinek mi a véleménye?

Vajon miért nem lehet egy kellemes estét tartani, egy konkrétan teljesen átlagos hétvégi piálás helyett?????

Az osztály kisebb része(sajnos csak kisebb) már nagyon várta a bankettet, ruha keresgéslés stb... erre kiderül hogy minden hiába, mert egy vacak buli fontosabb mint a tanárokkal és osztálytársakkal tartott hagyományos bankett.

Egyszerűen nem tudok túllendűli ezen vagy megérteni... :( x(

2015. nov. 11. 18:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk igazi bál volt a szalagavató után, és utána ha akartak az osztályok, lehetett after. De mi sem akartunk nagy bált, anyagi okokból. Lehet, hogy az osztálytársaid szülei sem bírják pénzzel a sok mindent (csinos ruha, ennivaló, innivaló stb.). Mi végül megszavaztuk, hogy mit akarunk, mert a tanárok sem akartak feleslegesen szervezni. Nyilván az se jó, ha rendeznek bált, és de mindenki lelép afterra. És az se, ha nem lesz bál, pedig szeretnénk. Végül mi azt szavaztuk meg, hogy este X óráig lesz bál. Addig kötelező ott lenni, ha már megszervezték, de rövidebb ideig volt, mint a korábbi osztályoknak. És utána elmegyünk after partyra. Esetleg ezt ajánlom nektek is.

2015. nov. 11. 19:26
 2/10 A kérdező kommentje:

Nálunk is ez volt a terv, de egyre előrébb tolták az időpontot h. mikor mennek el, végül arra az 1 órára pedig már a tanárok egy része fújta le, mivel szinte ott sem lettek volna.

És azt tekintve hogy a buliba csak a belépő több mint a komplett bankett ára... szóval

De egyszerűen az hogy sokan dobank egy egyedül eseményt mint a bankett egy szipla piálós buli miatt, ez nekem olyan mint hogy nem a bécsi karácsonyi vásárba utazok el mikor egyszer lehetőségem nyilik rá, hanem leugrok a sarki abc-be mint minden pénteken. :/

Szélsőséges példa de az esetet elég jól szemlélteti.

2015. nov. 11. 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, hogy hova jársz suliba, milyen városba esetleg, de nálunk ez így szokott menni, illetve ahogy tudom Budapest legtöbb részén, hogy szalagavató után mindenki mehet arra, amerre akar, a diákok általában limuzint kölcsönöznek és úgy mennek tovább a szalagavató után egy lefoglalt szórakozóhelyre, a bankett pedig érettségi után van, ahol elbúcsúznak a diákok és a tanárok egymástól. Szerintem nem kell ezen ennyire kiakadni és duzzogni, mindig ottmarad a bankett lehetősége, csak esetleg más időpontban, és szerintem jobban is jön ki érettségi után, mint egy kedves búcsúceremónia. A szalagavató meg simán arról szól, hogy jól érezzétek magatok. Amúgy egy after közel se olyan kötött, és erősen kötelező megjelenni, mint egy banketten. De mivel itt csak osztály vagy évfolyamtársak vannak jelen, mind szépen ki vagytok öltözve és fel vagytok spannolva a szalagavató után, így ez se olyan, mint bármelyik péntek este.
2015. nov. 12. 00:13
 4/10 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Én értem, amit mondasz, de a többség dönt sajnos. Mondjuk jóban voltál az osztályoddal?

Amúgy én azon háborodtam fel, hogy az afterra nálunk bejöttek kisebbek is, majd ott randalíroztak, pedig nem is az ő bulijuk volt.

2015. nov. 12. 11:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Pesttől viszonylag messze van, de azért nagyobbacska városban van a suli. :)

És itt a bankett volt a megszokott hagyomány, éjfélig, utána aki akart afterozott. Érettségi bankett nincs, de talán most... bár nem annyira bízok benne hogy bármi is lesz szervezve... ://

Ezekután főleg.

Ez most azért is "akasztott ki " egy cseppet, mivel 1-2 ilyen hagyományt már eltöröltek más osztályok miatt... végül nem marad már semmi érdekes program/esemény amit vártunk így az utolsó évben. :(

2015. nov. 12. 16:04
 6/10 A kérdező kommentje:

Első: Alapvetően igen, szabadidőben nem voltak közös programok, bulik, de sulis rendezvényeken, kirándulásokon jól elvoltunk.

Nos, igen, nekem is ez a bajom a sima partyval, egy baketten csak az évfolyam van és a tanárok, és mindig összeverődik a társaság még akik nem szoktak azok is, egy bulin mindenféle haver, ismerős, vadidegen ember van és szűkebb klikkek.:/

2015. nov. 12. 16:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egy szép és emlékezetes szalagavatót nem tud semmi pótolni. Bulizni majd a sikeres érettségi után lehet.

egy tanár

2015. nov. 13. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
49%
ez azért az iskoláról is ad egy képet, hogy egy szalagavatót nem képes megszervezni, lebonyolítani....
2015. nov. 15. 02:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez is jogos, ugyanakkor minek fektessen bele pénzt az iskola, ha a gyerekek fele lelép afterra, vagy a mosdóban beszélget táncolás helyett, mert nem fűlik hozzá a foga.
2015. nov. 15. 12:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, máshol hogyan van, de a mi városunkban kiemelkedő szerepet kap a középiskolák, gimnáziumok szalagavatója. Mindegyik intézmény más-más hétvégén rendezi meg: igazgató beszéd, polgármesteri köszöntő, nyitótánc a Szülőkkel, bevezetésként meghívnak táncművészeket vagy valami komolyzenei produkció van, az osztályok külön műsorral készülnek, van zenekar, bál,tombola, mindenki meghívja a barátait a családtagokon kívül, stb.

Az én iskolában 5 végzős osztály volt, kb. 150-en voltunk, mindenki 5-15 jegyet vett család és baráti kör nagyságától függően. Kb. 1500-an voltunk, 16-éjfélig tartott a rendezvény, utána mentünk afterpartyra a város legnagyobb discojába, ahová minden végzős ingyen jegyet kap a szalagavatója napjára.

A belépők és a tombola árából szokták az iskolák a rendezvényt finanszírozni.

És én csak egy vidéki műszaki szakképző és szakiskolába jártam... akkor egy gimnáziumról nem beszélek, ahol báli ruhába, meg frakkba mennek a diákok :D (mondjuk nekem ez már kicsit sok lenne)

Szóval nekem Életre szóló élmény volt és az egész város, iskola arra törekszik, hogy ez a hagyomány megmaradjon.

2015. nov. 15. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!