Hogyan érjem el, hogy végre ne piszkáljanak az oszt. Társaim?
addig jó amíg piszkálnák! hidd el.
irigyek rád biztos.
Karma........
Segíthettem volna, de letíltattad magad.
Nehéz figyelmen kívül hagyni őket, mert mély sebeket hagy az emberben az ilyesmi.
Nem javaslom az agressziót, vagy a cinizmust, szarkazmust bármit, mert ha ők rosszak veled, te azért legyél jó ővelük. Ha tudod, hogy helyesen cselekszel ővelük viszont, akkor nem lesz benned semmi bizonytalanság, és idővel a példád majd tükröt tart eléjük, elszégyellik magukat, illetve javukra válhat, hogy jobb emberek legyenek.
Én sosem féltem senkitől, de nem is álltam ellen az ilyen helyzeteknek. Tudod amit írtál, azt én is írhattam volna. Azt vettem észre mindig, hogy az efféle piszkálódós embereknek sok lelki gondjuk van, amiért ilyenek. (Nem kaptak megfelelő példát, biztonságot, stb. lényeg, hogy nem boldogok ők sem egyáltalán, csak ezt tanulták a látott példák által eddigi életükben.) Ezt látva bennük és szem előtt tartva sosem tudtam haragudni rájuk. Hanem kedvesen, szeretettel igyekeztem hozzájuk állni, legyőzve a kísértést, hogy nyakon vágjam az összeset. Tudtam, hogy az elsővel akár még hasznukra is lehetek, az utóbbival pedig csak a kárukra, de még a sajátomra is, mert olyat teszek, amit magamnak nem kívánok. Így végül is tényleg tudtam szeretettel lenni feléjük, még ha ebben a szeretetben inkább szánalom volt feléjük, mint öröm. S ha legalább egy embernek közülük segít majd valamikor ez a velük szemben tanúsított viselkedésmódom abban, hogy jó irányba terelődjék, akkor már megérte ez a csekély kis áldozat.
De még mindig fenn áll a veszélye annak, hogy esetleg egy szorongós ember légy. Mit tehetsz? Állj stabil lelki alapon. Tudd, hogy mikor mi a helyes, és tedd. (Én nagyon sokat olvastam már régen is éppen ezért Szókratészt, illetve erkölcstani dolgokat, hogy felismerjem, hogy egy helyzetben mi a jó és mi a rossz, és meg tudjam tenni a jót.) Ezen kívül fejlődj abban, amiben fejlődni szeretnél, alkoss és műveld magad szellemileg! (Ez utóbbi nem azt jelenti, hogy sok művészt ismersz, hanem, hogy tanulod kezelni az életet, a lelki dolgokat mind magadban, mind másokban... amit leírtam fentebb.) Így nem lesz baj.
Lényeg, hogy törekedj mindig a szeretetre, mert az a legjobb, amit tehetsz. Ha tebenned belül béke van, akkor a többi mit számít? Az ember belsejét csak saját maga tudja megsebezni. A szeretet pedig jó akaratot jelent, azt, hogy a másik épülésére, gyógyulására, hasznára akarsz lenni, ahogy tudsz, és ahogy igénylik; de semmiképpen sem a kárára. Ez erkölcsileg a legmagasabb dolog, amit tehetsz. Ebben győzz, a többi mint csak hiábavalóság, ami elmúlik az élettel együtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!