Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen következménye lehet...

Milyen következménye lehet ennek? 16 . L

Figyelt kérdés
tehát van egy barátom , mindketten középsulisok vagyunk . Őt elkezdték piszkálni mert nem egézségesen született , és megfigyeltem hogy nagyon ideges lessz ilyenkor de nem adja ki magából hanem elfojtja az ősszes rossz kritikát . Szerintem ez hosszútávon nem egézsséges. Aggódok érte nagyon , pláne hogy piszkálják elég sokan és nem tudom mit tehetnék érte . Hogyan segíthetnék neki ? Sokszor mosolyog , de ez csak álarc. Mesélte hogy sokszor mikor lát kisgyerekeket az apjukkal , akkor ő elgondolkodik milyen jó lett volna ha az apukája is megtanitotta volna mindenre . Sokszor hallom hogy azt mondják nekik a nagyobbak hogy "apád jó csúnya lehetett ha egy ilyen selejtet csinált mint te ". Hallanom is rossz , nem tudom mit érezhet de nagyon sivár lehet a lelki világa . Az apukája picikorában meghalt , a lányok csak kigúnyolják , nevetnek rajta ahogy kinéz. Én nagyon sajnálom amiért piszkálják, és félek egyszer megunja és nem tudom mire képes . Hogyan segíthetnék neki hogy ne legyen ilyen ? Milyen következményei lehet ezeknek amiket felsoroltam ?

2015. okt. 21. 11:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lehet azért piszkálják mert ő még úgy is jobban néz ki mint ők együttvéve.
2015. okt. 21. 14:10
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat :)
2015. okt. 21. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Gimis koromban engem is ugyanúgy bántottak a kinézetem, és egyéb furcsaságaim miatt, mint a te barátodat.

Én szerencsére nem lettem pszichopata egyén, bár elismerem, hogy sokszor voltak öngyilkos gondolataim és olykor még ma is elfog ez a depresszió, ha visszagondolok, hogy milyen rosszul alakult nekem a középsuli. Bánt a gondolat, hogy kimaradtam a jó bulikból és a barátokkal való lazulásokból.

Viszont van egy különbség köztem és a te barátod között: mellettem nem volt senki, aki együtt érzett volna velem és szerette volna kicsit megkönnyíteni a dolgomat úgy, ahogy most te neki.

Borzasztó sokat számít ilyenkor, ha az ember érzi, hogy van mellette egy jó barát, akihez számíthat és akihez fordulhat a rosszabb pillanataiban. Én is csak azóta érzek jelentős javulást az önbizalmamban és a gondolkodásomban, mióta a gimi után találtam magamnak igazi barátokat, akikkel tényleg számíthatunk egymásra és akikkel pótolni tudom a társas élményeket.

Úgyhogy én ezt tudom neked tanácsolni: nem muszáj hangosan kiállnod érte és megvédened a többiek előtt (már csak azért se, mert biztos kicikiznék, amiért egy lány védené meg őt), de beszélgess vele sokat, szervezz vele közös programokat, biztosítsd róla, hogy legyenek jó élményei is, a sok rossz mellett.

Sok sikert! :)

21/F

2015. okt. 21. 18:14
 14/14 anonim ***** válasza:

Amiatt mondjuk nem aggódtok, hogy a lányt piszkálni fogják emiatt?

Gyáva a srác, nincs mit tenni. 2 féle ember van, az egyik ilyenkor visszaszól, verekszik, még ha hátrányban is van, a másik pedig meghúzza magát, mint ez a srác.

2015. okt. 21. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!