Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tanárok (főleg gimis-szakköz...

A tanárok (főleg gimis-szakközépiskolai tanárok) miért és mitől függ, hogy magázzák-e a diákokat vagy tegezik?

Figyelt kérdés

Bár már 13. ba járok, most jutott eszembe megkérdezni, hogy egyes tanárok miért magáznak vagy tegeznek minket?

Különben én rühellem, ha engem nem tegeznek.

2015. szept. 11. 18:42
 1/6 anonim válasza:
Szerintem attól függ, hogy hivatásnak vagy munkának tekintik-e, szerintem közvetlenebb a viszony tanár-diák között, ha tegez a tanár. Legalábbis az én tapasztalatom az, hogy aki magáz, az jobban megtartja a távolságot, leadja az anyagot, és sokan a diákra úgy tekintenek, mint akibe belekell verni az anyagot, és nem tanítani :)
2015. szept. 11. 18:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Tanár-diák viszony dönti el elsősorban. Van aki tényleg csak azért jár be hogy tanítson és semmi másért, van aki azért kicsit közvetlenebb a diákokkal. Másrészt szerintem nevelés kérdése is. Amelyik tanárt kicsit régimódian, vagy szigorúbban nevelték az magázni fog, mert így tanulta hogy így illik. Nekem van egy ilyen tanárom. Körbekérdeztük közvetlenebb tanárokat, hogy miért tegez minket mindenki, míg ő magáz minden esetben. Azt mondták hogy azért mert őt így nevelték, szerinte így illik.
2015. szept. 11. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
A magázásnak az a célja, hogy a diák vegye észre, hogy már félig felnőtt, és így bizonyos elvárásoknak (pl. felelősségvállalás) meg kell felelnie, és vegye komolyan saját magát. Én már többször megfogadtam, hogy na majd a következő évfolyamot már majd magázom, de sosem sikerül, mert mégis csak a "gyerekeim." Akkor váltok magázásra, ha komolyan le kell tolnom őket valamiért. Egyrészt azért, mert nekem is könnyebb így, mert növeli a távolságot tanár és diák között. Másrészt valahogy nagyobb súlyt ad a szavaimnak. Kényelmetlenül érzik magukat, és jobban felfogják, hogy tényleg hülyén, túl gyerekesen viselkedtek.
2015. szept. 12. 15:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Cáfolnám az előttem szólókat. A két legjobb fej, legközvetlenebb tanárunk magázott minket :)

Szerintem semmi máson nem múlik, csak megszokáson. Én pl. szeretek magázódni, a boltban is magázom a velem egykorú eladót, és ha tanárnak mennék (nem úgy néz ki), akkor is magáznám a diákokat.

2015. szept. 15. 17:24
 5/6 anonim válasza:
Szerintem ennek semmi köze a szigorhoz. A kedvenc tanárom magáz minket, tényleg nagyon jó a kapcsolatunk. Azt mondta azért, mert 23-24 évesen furán érezte magát, hogy nála 5-6 évvel fiatalabbaktól elvárja, hogy magázzák, de ő nem teszi. Így hát elkezdte őket magázni és megszokta :)
2015. okt. 3. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom mitől függ,bár nekem tetszik a magázás,olyan mintha tisztelet adnának nekünk ezzel,azt mutatja hogy nem hogy úgy fogja fel hogy hű én vagyok a tanár,a diák meg egy kis senki,na jó,lehet ez túlzás,de számomra ezt jelenti.

Távolságtartást nem hiszem,nekem van olyan tanárom aki magáz(maga/kisasszony vagy összevonva)de ha belefutok a folyosón akkor mindig beszélgetünk...

2015. okt. 15. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!