Nagyjábol 7 éve lakunk MO-n. Amikor ideköltöztünk 2008 ban, akkor voltam 9 éves. Egy kis nyelvi felzarkósztatás után mehettem iskolába. A magyart gyorsan megtanultam, nyelvi környezetben nem volt gond. Viszont az osztálytarsak. (? )
Igen. :) Legalábbis annak kéne lenniük.
Az én iskolámban (most ballagtam 12.-ből) voltak japánok, négerek, egyéb nemzetiségű és bőrszínű emberek, és soha senki nem volt "kinézve".
Jó hülyék lehetnek az osztálytársaid.
Én kifejezettem szerettem az értelmes külföldieket, főleg a más szemléletmódjuk miatt, szerettem hallgatni a szokásaikat stb...ilyenkor mindig úgy éreztem, hogy tanulok valami újat :)
Ki kell ábrándítsalak: nem.
A gimnázium első évében, esetleg első két évében még ugyan olyan r***hadékok a tinédzserek, mint az általános iskolában.
Nem mindenhol, te sok helyen így van.
Érdekes, mert az én gimnáziumi osztálytársaim imádták a japánokat. Sokan a nyelvet is tanulták. Sőt, volt aki még japén ételt is evett. Bevallom, én is szeretem a japán kultúrát, kb. 6 éves korom óta.
Az osztálytársakkal pedig ne foglalkozz. Engem is bántottak általános iskolában, pedig magyar vagyok. És magas. Aki gonosz, bunkó, az mindig talál indokot a piszkálásra. De úgy hallottam, hogy ez Japánban sem szokatlan. Egyik itt élő japán mesélte. Őt még verték is Japánban az osztálytársai.
szia.
Először is gratulálok a helyesírásodhoz. Aztán az eszedhez.
Sajnos gyökerek közt jártál iskolába, remélhetőleg a gimiben más lesz a társaság...bááár..
Ne akarj mindenáron megfelelni a többieknek, mert nem biztos, hogy meg kell..kis vagányság, sok önérzet..nem mindenáron keresni a barátságukat, illetve a kegyeiket a hangadóknak.
Ne feledd, te a híres Nippon gyermeke vagy, ezt tudván kicsit(nagyon) írigyek rád..és ez bizony hátráltatja a bennsőséges viszony kialakulását.
Légy hű a hazádhoz, és még ha magyarrá válsz is egy kicsit..
Például a Sony jutott egyből az eszembe..kezd az iskolát egy menő Sony telóval..lássák, hogy az országod mit tud(persze nem ez a döntő)te egy telóval mutatod meg.
A fiam gimijében állandó verseny van az ilyen cuccok tudásával..az én fiam egy Sony Z1-el alázta a iphonosokat...
és ettől van némi tekintélye..persze kitűnő tanuló is..
arra nagyon ügyelj, hogy a suliban mindjárt az év elején a kiválóak közé kerülj. Akkor már ők keresik a barátságod..
most ennyit.
jóéjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!