Az osztályfőnök akkor is be akarja szedni rajtam az osztálykirándulás árát, ha nem megyek. Megteheti?
Nem tudom, nálatok hogyan megy az osztálykirándulás/osztálypénz szervezése, ha rutinos az ofő, akkor úgy, ahogy fentebb már írtam. Ez esetben az SzM illetékes tagjának szólnék a helyében, hogy intézkedjen, ill. a legközelebbi szülői értekezleten névvel együtt elmondatnám vele a történteket, ha nem sikerül megegyezni.
Ez a pénz nem az ofőé, hanem a többi szülőé. Nem is neki kell. Ha volt ilyen költség, amit mindenképp ki kell fizetni, nem várhatod el, hogy az osztálytársaid szülei állják helyettetek, bármi is a lemondás oka.
Már a kezdetek óta mondom, hogy nem megyek, de csak azt hajtogatta, hogy "kötelező".
Már kezdi belátni, hogy bármit csinál nem megyek. Most már csak a pénzt akarja beszedni, mert "így mindenkinek emelkedik az ára".
Mindenkit rám uszít, hogy miattam lesz drágább az ára. :D
Köszönöm a válaszokat!
Kérdezte valaki, hogy miért nem megyek. Azért mert bunkó az osztály egy része, nem érezném jól magam.
Ha nem hitetné el mindenkivel az OF, hogy kötelező menni, akkor vagy az osztály fele nem menne.
Nálunk suliba olyan volt,hogy mikor előleget kellett fizetni a szállásra és úgy volt,hogy x ember megy. De aztán vmi közbe jött,viszont az előleget bukta.
De amúgy nem követelheti!!! Szóval árva ft-ot se adj neki!
Középiskolában én sem jártam soha osztálykirándulásra - semmilyen pénzt nem szedtek be.
Miért is kellene fizetnem a többiek utazását...?
Nem teheti meg. Hogyan tehetné meg?
Sem a kirándulás, sem az osztálypénz fizetés nem lehet kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!