Ti emiatt haragudnátok?
Sziasztok!
Az van hogy az anyukám adott nekem 2000ft-t fagyira úgy hogy abból csak 500-at költsek el,a többit meg hozzam vissza!De egy 1000-rest költöttem 500 helyett.Ti haragudnátok emiatt a gyereketekre?
Így:
Először vettem a hűtőből 1 db fagyit.Ugye mentem kifizetni,és a pénztárnál adtam neki 2000ft-t hogy ugye abból vissza is kéne adnia!Adott erre egy kis aprópénzt,meg egy ötszázast!Nézem-nézem,még egy ezressel tartozik!Szólok neki,átnézi igazam van,de látszott rajta hogy alig akarja visszaadni!
Ha ki van számolva a pénz, mert mondjuk már kevés van otthon és odébb van a fizetés, akkor igen, megharagudnék, pláne úgy, hogy úgy kaptad a pénzt, hogy csak 500-at költs el.
Ha annyira nem vészes a dolog, akkor maximum megdorgálnálak, de legközelebb nem kapnál.
Hülyeséget csináltál, viseld a következményeit, nem kibúvót kell keresni, hanem bocsánatot kérni és elfogadni a pár órás "haragszomrád"-ot.
Az egyébként korántsem biztos, hogy direkt csinálta a pénztáros. Főleg úgy, hogy miután szóltál visszaadta. Amikor naponta 2-300 ember fizet egy embernél, akkor néha előfordul egy-egy pillanatnyi figyelmetlenség. Dolgoztam kereskedelemben, szóval tudom.
"de látszott rajta hogy alig akarja visszaadni" - Ha nem szándékosan csinálta, akkor valószínűleg gondolkodott közben, hogy ez hogy is volt, szóval nem kell egyből úgy gondolni rá, hogy "megpróbáltak meglopni" meg "alig akarja visszaadni". Ezért kéne a vevőnek mindig átnézni a visszajárót, mert a pénztáros is tévedhet.
Öreg szabály, hogy a pénztáros sosem teszi el addig a kapott pénzt, amíg le nem zárul a tranzakció. Tehát ő látja, hogy kétezressel fizettél, nem is kell figyelmeztetni.
Az is előfordul, hogy jó pszichológiai érzékük van, kit lehet átverni: gyereket, idős embert,ittas egyént. Persze nem biztos, hogy most ez volt, de fogadni nem mernék rá.
13: Igen, ebben igazad van, hogy nem szabad addig eltenni a pénzt, amíg nem adtál vissza, de velem pl. kezdőként fordult elő olyasmi (magam sem tudom, hogy történt), hogy fizetett a vevő 20 ezressel és én véletlenül 10 ezret ütöttem be a gépbe. Persze szólt a vevő, én meg sűrűn kértem bocsánatot (meg ott volt előttem a még nem eltett 20-as), zavarban voltam, csak a vevők többsége olyan, hogy a pénztárosban az alattomos tolvajt látja.
Volt olyan, aki azt mondta, hogy "a lényeg, hogy észrevettük" meg hasonlók, de volt, aki a tekintetével fel tudott volna darabolni.
Egyszer volt egy ezres plusszom nap végén, hát én majd' elsüllyedtem és tökre lelkifurdalásom volt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!