Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanulócsoportbeli problémákat...

Tanulócsoportbeli problémákat hogyan kezelnél? (Egyetem) A többi lent.

Figyelt kérdés
Lényegében összeraktak minket más baráti társaságból, amivel nem lenne gond, de nagyon hamar kiütközött, hogy ez nem fog gördülékenyen menni, mert ketten nem túl biztatóak munkamorál szinten. Pár anyagot elküldött a tanár és csak ki kéne egészíteni, másokat viszont teljesen a semmiből kéne felépíteni. Az egyik ember nagy lelkesen elvállalt egy darabot a kiegészítésből és nem hajlandó többet is elvállalni, ami miatt a többiek felháborodtak, hogy ez így nem lesz jó. Nagyon diplomatikusan hogyan vegyem rá az illetőt, hogy csinálja meg...

2015. máj. 21. 13:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Tehát a probléma lényege az, hogy míg az egyik embernek kb 5 mondatot kell írnia, a másiknak kb 5 oldalt, és ez sokaknak nem tetszik. Úgy mond én lettem a csoport vezetője és mindenki nekem sír emiatt, még az illető barátai is. Vegyem rá a barátait, hogy magyarázzák el neki, hogy kéne csinálni is valamit? Vagy álljak neki fenyegetni valakit, akivel nem bírjuk egymást?
2015. máj. 21. 13:20
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Nem semmi, hogy még az egyetemeken is vannak ilyen problémák...elég gáz. Engem mindíg azzal hitegetnek, hogy bírjam ki a középsulit, az egyetem más lesz...pfff
2015. máj. 21. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is voltak ilyen projektek anno az egyetemi éveink alatt, de mindegyik tanár megkövetelte, hogy legyen a tartalomjegyzékbe beleírva, hogy név szerint ki mit csinált. Tehát melyik rész kinek a munkája.

Egyrészt ez megmutatja a tanárnak, hogy mekkora részt vett ki a feladatból a diák, másrészt pedig, hogy milyen érdemjegyet érdemel a vizsga után.

Ugyanis nekünk ez egyébként a szemeszter végén lévő teljesítés 80%-át tette ki.

A maradék 20% meg a fél év közbeni feladatok érdemjegye volt.

2015. máj. 21. 14:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de mi mind ugyanolyan jegyet kapunk, mert kvázi az is a feladat része, hogy hogyan sikerül ezt megoldani.
2015. máj. 21. 14:59
 5/5 anonim válasza:
100%

Tulajdonképpen nem tiszta a felállás. Van még olyan feladatrész amit nem vállalt el senki, vagy az illetőnek be kéne szállni egy másik ember mellé?

Ha van még egy feladat, komolyan nézz a szemébe, és mond neki, hogy ezt a munkát számodra ajánlanám, mivel jól értesz az ilyenekhez...nagyon érdekes téma....stb. Én semmiképpen sem érzelmi, morális szöveggel próbálkoznék, mert ez láthatóan nem hatna rá, hanem Rá (a személyére) próbálnék célozni pozitívan, mivel látszik, hogy ez a tanuló csak magára gondol.

Ha nincs még egy feladat, akkor azt ajánlanám a többieknek, hogy törődjenek a maguk részével, mert sokkal nagyobb munka lenne ezzel a egyénnel szorosabban együttműködni, mint egyedül elvégezni a feladatot.

2015. máj. 22. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!