Miért nem mosnak fogat a dohányzó csajok?
Életemben egy szál cigit szívtam el (kipróbáltam) és sajnos ritka sz_rok a fogaim, pedig többféle fogkrémet, szájvizet fogselymet próbáltam már. Van amikor nincs összefüggés a dohányzás, fogmosás mennyisége és a fogak állapota között.
Mosnak fogat. De ha reggel megmossa, majd sulibamenet elszív egy szálat máris enyhe bagó szaga van, add hozzá a szünetekben elfogyasztott darabokat és a napvégére büdös a szája. A ruhába is beivódik a cigiszag, de egy dohányzó nemigazán veszi észre mert már hozzászokott. (a régóta használt parfümöt sem érzi magán az ember mert már rég hozzászokott az illatához)
Márpedig a fogak milyensége sokszor tényleg genetikai dolog. Szóval az, hogy "ha mosta volna napi 1-2x akkor tuti ép lenne" egy marhaság.
Húgom cigizik, mossa a fogát és épek fogai, csakúgy mint nekem (de én nem bagózom), mert apai ágról a szinte roncsolhatatlan fogakat örököltük (fater is bagózik).
Ezzel szemben ott van férjem, aki nem cigizik, mossa a fogát, mégis 28 éves létére már gyökérkezelni kellett 3 fogát, szintén 3-at már ki is húztak, 7-et (!!!) le kellett csiszolni és koronákat kellett rájuk rakni, csapot kellet beszerelni, mert ő meg a pocsék minőségű és gyenge fogakat örökölte anyai ágról. Anyósomnak 35 évesen már kivehető csattogója volt, az ő anyjának szintén.
A szájszag az más dolog. Hiába mos valaki fogat reggel-este, ha napközben cigizik (vagy hagymát eszik) és nincs rágója, akkor büdös lesz a szája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!