Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy egyetemi tanár hazudhat?

Egy egyetemi tanár hazudhat?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősömnek van dilemmaja.

Felvett egy melléktárgyat amin túl kevesen voltak es nem indulhatott volna. Azt mondta neki a tanarnő hogy ha szerez meg par embert hogy meglegyen a letszam akkor azoknak nem kell bejarnia es mindenki 5-ös lesz ev vegen.

Vajon lehet olyan hogy aztan kijelenti hogy mégis be kell járni? Mert azzal elegge megszívnak azok akik csak a letszam miatt vettek fel..

2015. febr. 20. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért ne hazudhatna, ha akarna? Bár kétlem, hogy valaki felvesz egy tantárgyat, és még véletlenül sem jár be de ötöst kap. Mégis mire? Ha ez kiderülne, hogy így működik, nagyon sok diák jogosan dühös lenne, és mondhatná, hogy

- bocsika, akkor én felveszem az X tantárgyat de nem járok be. Írja be nyugodtan az ötöst. Ha ők megtehetik akkor én is..

2015. febr. 20. 16:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem szép dolog hazudni, de azért a jelentkezők is benne lennének egy ilyen csalásban, hogy semmi munkával ötöst kapnak. A csalás sem szép dolog.
2015. febr. 20. 16:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez egy nagyon differencialt, egy feleves mellektargy. Kb egy "erdekesseg". Sok köze nincs a törzsanyaghoz.

Azert is 5 mindenki mert sose adott rosszabb jegyet..

2015. febr. 20. 16:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Estin érettségiztem majdnem 35 évesen. Emlékszem a fizika tanár azt mondta az osztálynak, hogy aki a fizikát jelöli be érettségi tantárgynak annak nyert ügye van, ugyanis neki elég az ha év közben az óráján ott ülünk. Az érettséginél (szóbeli) nem is fog kérdezni semmit, és el lesz intézve, hogy az év végi jegyet kapja az illető diák meg.

6-an felvettük a fizika tantárgyat. Mindannyian dolgozó emberek akik örültek, hogy 1 gonddal kevesebb. Eljött az érettségi ideje, és én voltam a harmadik aki arra várt, hogy szóbeli vizsgára sor kerüljön. Kint várakoztam, éppen a többi várakozóval beszélgettük, hogy mi a fenét tart ennyi ideig a fizika szóbeli érettségi ha csak be kell írnia az év végi jegyet. Majd amikor kijött az első vizsgázó, jöttünk rá, hogy a fizika tanár csúnyán becsapott mindenkit, hazudott. Rendesen tételt kellett húzni, és ő kérdezte ki. 6 emberből 4-en megbuktak fizikából. Nekem csak azért volt szerencsém, mert Newton húztam ki, és annyit tudtam mondani, amire hármast kaptam. A másik 2 idegen tanár csak felügyelte az érettségi vizsgát, ők egy szót sem kérdeztek vagy mondtak, még akkor sem amikor az egyik vizsgázó számon kérte a tanár hazugságát.. Na ennyit, hogy hazudhat-e egy tanár. Igen.

2015. febr. 20. 16:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves Utolso

35 evesen eleg naivsag egy olyat elhinni, hogy az erettsegi vizsgan, ahol nemcsak a tanar van, hanem mas tanarok es vizsgabiztos is, odaulsz, meg se nyikkansz, majd ok megkoszonik, es atengednek.

2015. febr. 20. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:

kedves utolsó. Nem arról van szó, hogy nem szólsz egy szót sem, hanem a tanár azt mondta, hogy ne aggódjunk, úgy tesz fel kérdéseket, hogy szinte benne lesz a válasz is, így a végén beírja az év végi jegyeket. Az irodalomtanár így csinálta.

Ha valaki nem tudta a kihúzott tételt akkor olyan kérdéseket tett fel, természetes a kihúzott tétel témájából, hogy akarva akaratlanul is válaszoltál, hiszen benne volt a válasz a kérdésben. Az angol tanár tisztábban volt azzal, hogy közel 40-50 éves dolgozó emberek nem fognak már angolul beszélni, hiszen sokkal több időre lenne szükségük mint 2 év (gyorsított érettségi a 4 évet 2 év alatt jártam ki) Sokunknak nyelvérzéke sincs, beleértve engem is. Mégis a tanár rendes volt. Csakis a legegyszerűbb kérdéseket tette fel amire akár 1-2 szavas válasz is elég volt. Emellett mutogatott is, hogy biztos ami biztos megértsük.

2015. febr. 20. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Értem, elnézést.
2015. febr. 20. 20:44
 8/8 anonim válasza:
Persze hogy megteheti
2015. máj. 5. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!