Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek örülne neki?...

Szerintetek örülne neki? Milyen mesét írjak?

Figyelt kérdés
Ebben az évben ballagok, tehát 8.-os vagyok! :) Van egy kedvenc tanárom ( magyart tanít). szoktam meseíró versenyekre/pályázatokra menni, s ő elküldi nekem, és tudja hogy jó meseíró vagyok, és tetszenek is neki a meséim. Szeretném neki összegyűjteni az eddigi meséimet ( azokat amikkel nyertem és azokat is amikkel nem) és még szeretnék írni neki egy mesét, hogy emlékezzen rám! ( Ja, és ő terhes) De nem tudom hogy milyet kellene. Bár állatosat szeretnék, de nem jut semmi jó sem az eszembe, légyszi mondjatok értelmes szavakat, vagy mondatokat, aminket beletehetnék a mesémbe. Az sem lenne baj, ha pl. olyan szavakat mondanátok aminek semmi köze sincs egymáshoz. Pl.:csacsi, állatkert, kavics, vadon, papagáj...
2015. febr. 16. 19:06
 1/1 anonim válasza:

Magam is szoktam történeteket írni, bár én nem gyerek mesékben utazom, és bevallom nem teljesen értem, hogy mit szeretnél. Először talán azt kellene kitalálnod, hogy miért írsz? Szeretnél mondani valamit neki, vagy csak azt szeretnéd ha szórakozna egy jót? Vagy csak szimplán annyit, hogy ne felejtsen el? Emellett úgy tudom a meséknek általában van valamilyen mélyebb mondanivalója. Ha ezeket kitaláltad és tisztáztad magadban szerintem már meg is van az irány amerre indulhatsz, és ami alapján felépítheted a történeted. Az, hogy ötletbörzézünk veled önmagában nem segít ha nincs egy váz amire feltűzhetjük, és összeköthetjük az ötleteket. Ha kicsit konkrétabban leírnád, hogy mire gondoltál azon kívül, hogy valami állatos, talán többet tudnék segíteni.

Ui.: Az emberek tovább emlékeznek a szomorú dolgokra, szóval ha azt szeretnéd, hogy emlékezzen rád, én valami igazán tragikus történetet javasolnék.

2015. febr. 22. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!