Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen élet vár rám az egyetem...

Milyen élet vár rám az egyetemen/főiskolán, bulizás nélkül?

Figyelt kérdés

Üdvözletem,

Nem a legjobb anyagi körülmények között élünk. Szerencsére a tanulásban való teljesítményem miatt, úgy tűnik, hogy egyetemre fogok menni.( Már csak az érettségi kérdése). Azonban a rossz szociális helyzetünk miatt, csak annyi pénze van a családomnak, hogy az utazásomat, a könyveket , és a kajámat finanszírozza. Így hát bulira nem fog jutni szinte semmi.Ez nem is bánt annyira, viszont mindenhol azt hallom, hogy az egyetem bulizásból,kefélésből áll. Az lenne a kérdésem, hogy amiatt , hogy nem fogok eljárni ilyen nagy "partykra" magányos leszek? A kis városkámban nem vagyok magányos , vannak jó barátaim, barátnőm , és sok kedves ismerősöm. De ezt nem a pénzemnek , vagy a buliknak köszönhetem, hanem mert tudtam jó kapcsolatokat teremteni az iskolákban. Ez működhet az egyetemen is? Vagy ott már tényleg mindenki csak bulizik orrba szájba?

(PTE, SZTE,ELTE, BME).

A válaszaitokat előre is köszönöm :).

2015. jan. 18. 13:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kolis leszek én is. A keféléssel önmagában nincs bajom, az még jót is tesz szerintem. :D
2015. jan. 18. 14:16
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem leszel magányos, valakivel beszélgetni, jól érezni nem csak az Astoria kávéházban lehet 5000 Ft-os kávé mellett, hanem egymás albérletében akár, egy üveg 300 Ft-os üdítő mellett is.

Ha jól tanulsz, és rossz a szociális helyzetetek, akkor kapsz ösztöndíjat, szociális támogatást. Akár 30-40e Ft-ot is összeszedhetsz "ingyen", ha elnyered a Köztársasági Ösztöndíjat (mondjuk ahhoz baromi jónak kell lenni), az önmagában valami 60-70e Ft. Ha lesz rá lehetőséged, akkor heti 3-4 nap munkával szerezhetsz hozzá még 30-40ezret.

Ennyiből egy-két estét havonta már megengedhetsz magadnak.

Természetesen akkor sem leszel magányos, ha nem jársz bulikba. Rengeteg egyéb elfoglaltság is létezik, mehetsz sportolni a barátaiddal szinte ingyen, stb.

2015. jan. 19. 10:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Önmagában ahhoz hogy részt vegyél a társasági eseményeken nem kell pénz. A pénz a piára kell leginkább. Ha nem piálsz, meg is oldódott a gondod. Az egyetemi napokon, a csoportbulikon, a diákszövetkezetes programokon mind nem kell pénz. Szóval emiatt nem fogsz kimaradni semmiből.

Egyébként egy féléves könyvcsomag kb. 30ezer forint. Szóval ha könyvtárból szerzed be, máris van 30 ezer forintod bulizni! :)

De egyébként az ösztöndíj jó dolog, ha megtudod csinálni, hát nekem csak egyszer jött össze. Szóval én azért erre nem alapoznék. De másodévtől kezdve a legtöbben azért már elkezdenek dolgozni. Szóval egy kis gyakornoki melóval lehet annyit keresni hogy el tudjál menni bulizni..

2015. jan. 22. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!