Megütött az osztálytársam ököllel annyira hogy percekre beszédültem és remegtem be van dagadva a homlokom hogy intézkedjek?
Jaja, látlelet. Szerintem háziorvos vehet fel látleletet, max elküld a megfelelő helyre.
Mivel még sztem nem töltötted be a 18-at, így nem vagy teljes jogi személy, így a szüleidet nem tudod kihagyni a dologból. Tehát ha elmész a rendőrségre feljelentést tenni, akkor a szüleidnek is alá kell írni stb.
Ha a rendőrségen feljelentést teszel, akkor meg fogják kérdezni, hogy látta-e valaki az esetet. Ha igen, behívhatják őket tanúskodni. Egyébként a dolog azon is múlik, hogy a sérülésed 8 napon belül vagy túl gyógyuló. Sztem az előbbi, úgyhogy igazából nagyon a rendőrség nem fog semmit tenni.
Igazgatóhoz egyből elmehetsz, sőt, még aznap meg kellett volna tenned. Ilyen esetben az igazgató fegyelmi vétséget kezdeményezhet a gyerek ellen, mert sztem a suli házirendjében is benne van, hogy nem szabad verekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!