Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi az hogy XY egyetem gyakorló...

Mi az hogy XY egyetem gyakorlóiskolája? Jár valaki ilyenbe?

Figyelt kérdés

Ott mindig egyetemisták tanítanak titeket vagy hogy van? Akkor minden félévben más tanít? Ez nem idegesítő dolog? Hogy tudtok előrehaladni az anyaggal? Mi van, ha az egyetemista tök béna, és ezért rosszabb jegyeket kaptok?

Valaki mesélte, hogy egy ismerőse ilyen suliban tanul, és kb. akkor fogalmazódtak meg bennem ezek a kérdések.

2014. okt. 8. 14:18
 1/6 zabmester ***** válasza:
100%

Ahol én lakom, ott az egyik legnépszerűbb iskolája pont egy gyakorlóiskola, őrült verseny van a bekerülésért, de még a gimnáziuma is a nagyon jók közé tartozik.

Nem úgy kell elképzelni, hogy minden tárgyat minden félévben más tanít, de tény, hogy sokszor vannak ott gyakorlatot teljesítő hallgatók. Ilyen mondjuk más iskolákban is van, nálunk is volt általánosban is, gimnáziumban is egy-egy órán "kistanár". Egy gyakorlóiskolában viszont ez nem csak egy-egy órára szól, hanem hosszabb időre.

Én mondjuk nem oda jártam, de az egyik legjobb barátnőm igen, nem volt rá semmi panasza, szeretett oda járni.

2014. okt. 8. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én jártam ilyen suliba két évig, az órák kb 10%-át tartották csak fősulisok, nem volt zavaró egyáltalán.
2014. okt. 8. 14:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy egyetemen tanárokat is képznek. Ezeknek a hallgatóknak valahol gyakorlatot is kell szerezni. Ezért az egyetemeknek van gyakorló sulija.

Szegedre a Ságváriba jártam. Állandó tanáraink voltak. Rendesen haladtunk az anyaggal. Nem volt fura mikor gyakorl oktatás volt.

2014. okt. 8. 14:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

8 évig ilyen suliba jártam, csak a legjobbakat tudom írni róla. Nálunk több ilyen suli is van a városban, nem csak általános, hanem gimnázium is legalább 2.

Nem mindig tanítanak az egyetemisták, csak időközönként. Van amikor csak beülnek órára a terem végébe. Nálunk is voltak sima tanárok mint a többi suliban, csak közben kistanárok is tartottak órát. Az anyaggal nagyon jól haladtunk. A rendes tanárunk is mindig bent ült órán hátul, nem kaphattunk rosszabb jegyet az miatt ha a kistanár esetleg béna volt. Előre meg van adva nekik hogy miket kell megtanítaniuk.

Nagyon szerettem azt a sulit. Szinte mindenki a legjobb gimnáziumokba ment továbbtanulni és simán be is kerültünk oda ahova szerettünk volna. Ott volt fura az, hogy mindig ugyanaz tartja az órákat.

2014. okt. 8. 16:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz. :) Nekem furcsa lenne, ha néha beugranának mások is tanítani a tanáraink helyett. Érdekes, hogy másoknál pont ellenkezőleg van. Meg az is meglepett, hogy ezek szerint jó lehet egy ilyen iskola, ha mindenki alapvetően pozitív véleménnyel van róla :)
2014. okt. 8. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy jó-e, az attól függ, milyen az óraadó; de általában nem mernek "gonoszkodni", hiszen eléggé megszeppentek és ugye ott ül a rendes tanár is. Nálunk eggyel volta problémák, mert hülye volt, egyáltalán nem volt képben az iskolai élettel, úgy próbált tanítani, mintha egyetemen lenne, pl. házidolgozatot kért, amihez nekünk kellett volna terepre menni, ott anyag gyűjteni, aztán kinyomtatva beadni a munkát, amikor jeleztük, hogy csak kettőnknek van nyomtatója (volt, akiknek gépük sem volt), azt mondta, hogy legalább megismerjük akkor egymást:D Akkorra már több éve együtt volt az osztály, mindenki ismert mindenkit.
2014. okt. 9. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!