18 év alattiak ti hogy veszitek az alkoholt? Ha én bemegyek egy boltba és a pénztárnál vagyok és kiderül hogy nem vagyok 18 akkor mit csinálnak?
Én bemegyek a törzshelyemre, odaülök a pulthoz és kikérem a piámat, aztán hátraviszem a hátsóbb helyiségbe meginni.
Ha már van bent valaki, akit sem én, sem a pultos nem ismer, akkor egy megkérek egy idősebb ismerőst, hogy kérje ki nekem, és ő hátrahozza nekem.
Kisvárosban élek, itt ha valaki már ránézésre betöltötte a 14et (!), akkor kb mindenhol kiadják. Ránézésre 16 felett pedig már tényleg mindenhol. Nekem még soha nem mondták azt boltban (bárban már igen, de csak kétszer - abból az egyik alkalomnál voltam vagy 13, bár akkor véletlenül kértem alkoholos piát:D), hogy bocs, de nem adhatom ki (olyan viszont már többször is volt, hogy megkértek, hogy jól rakjuk el, ne lássa senki), pedig 14 éves korom óta iszogatok a barátaimmal, méghozzá elég sűrűn.
Szóval én csak szimplán megveszem magamnak. Ha pedig nincs kedvem/időm elmenni a boltba, akkor megkérem aput, hogy hozzon, mikor jön hazafelé a munkából.
Amúgy nem lenne belőle semmi cirkusz, csak megmondanák, hogy nem szolgálhatnak ki. Helyette meg vagy veszel valami alkoholmenteset, vagy üres kézzel kisétálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!