Más is van aki csak vegetál az iskolába? Sikerült valakinek leküzdeni?
Annyira nem érdekel, meg unalmas az egész, hogy ha nincs alkalmam a telefont nyomni (órák 80%-án nincs) akkor csak bámulok előre. Csak elmélkedem meg más helyekre képzelem magam, néha még be is alszom és fél percente felriadok. De tényleg minden órán. Tulajdonképpen, nekem ez jó érzés, de nem tanulok semmit csak 2-3-assal épphogy átviszem a lécet.
Egyszerűen nem bírok szellemileg jelen lenni, talán azért mert a környezetben minden unalmas: madárcsicsergésen és falevélzörgésen kívül nem történik semmi, néha felröhög az egész osztály, de annyira "máshol" vagyok, hogy azt sem tudom min nevettek.
15/F most leszek 10.es gimnazista. Szóval tudnék valahogy mégis csak figyelni/tanulni?
Az az igazság, hogy a tanár sem tudja, mit kell csinálni.
Ha tudnák, akkor nem lenne ilyen hullámzó az eredmény.
Először is. Miért tanulsz? És most ez nem egy általános kérdés, hogy "miért tanul az ember?", hanem, TE miért tanulod az adott tárgyat. Ha nincs rá okod, nem fogod akarni megtanulni. Ha nem látod a hasznát, szintén. Saját célt kell találni a tanulandó dologgal kapcsolatban. Ha nem találsz, semmi értelme tanulni. Most már én is visszamennék szivesen a suliba megtanulni ezt-azt, csak akkor nem mondták el, mire jó, az amit tanulunk. De ezt el kell mondani. Na mindegy, amíg ilyen alapvető dolgok nincsenek meg, addig véletlenül lesznek jó meg rossz tanulók, meg véletlen tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!