Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ma találkoztam az osztályfőnök...

Ma találkoztam az osztályfőnökömmel és katonai nadrág volt rajtam és a beszélgetésünk közben azt mondta, hogy iskolába föl ne merjem venni mert osztályfőnöki figyelmeztetést ad. Ezt megteheti?

Figyelt kérdés
2014. aug. 5. 19:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10%

Benne van a házirendben, hogy "iskolába illő ruházat" vagy "extrém külső tiltva". Innentől nem a te feladatod eldönteni hogy mi extrém, vedd úgy hogy a tanár jóakaratból figyelmeztetett.

Ezt a hülyeséget, hogy "úgysem teheti meg" sürgősen felejtsd el, mert úgy kirúgnak hogy csak repülsz.

A minimális tiszteletet adjuk már meg a tanárnak.

2014. aug. 5. 20:12
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

"A minimális tiszteletet adjuk már meg..."

A minimálisat igen, de ez fényévekre van attól!

Ez a tanár egyszerűen csak egy hatalommániás zsarnok.

Egy alapos verést érdemelne, hogy visszább vegyen az arcából, és ne higgye, hogy mindent irányíthat.

2014. aug. 5. 20:15
 13/22 anonim ***** válasza:
11%

Fényévekre az lenne, ha levágná rólad, majd megvesszőzne és hazazavarna.

Sehova nem vezet, ha egy mosogatórongynak nagyobb tekintélye van mint egy tanárnak - de erre majd ti is rádöbbentek.

2014. aug. 5. 20:18
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

A tekintélyt ki kell érdemelni.

Elvárni, megkövetelni nem lehet.

Ez pedig nem tekintélyt parancsoló. Ez szánalma, kicsinyes suttyó.

Amit meg írtál, hogy megvesszőzné...

Ha a negyedét próbálná megcsinálni a gyerekemmel, abból amit leírtál, puszta kézzel szaggatnám le az arcát.

Mit képzel magáról az ilyen gyökér?! Valami istenkirálynak hiszi magát?

Aki azt hiszi, hogy ilyen fegyelmezéssel bármit is elérhet, esetleg olyan sötét, hogy még tiszteletet is remél ettől az nem tudom mit keres tanári pályán, ezzel a hozzáállással kb a bonobói csimpánzok között futhatna be karriert.

2014. aug. 5. 20:28
 15/22 anonim ***** válasza:
53%

Wampa! Hamarabb vágnák ki a tanárt mint a kérdezőt, és ez jelen esetben nem baj. Miért kell a tanárnak kötekednie, nem hagyni kibontakozni a gyerekeket?

Nem tudom neked milyen szüleid vannak, de egy jófej bemegy panaszt tenni ha kapsz valamit, egy kevésbé jó fej meg bemagyarázza, hogy a tanár egy isten, megkérdőjelezhetetlen.

2014. aug. 5. 20:34
 16/22 anonim ***** válasza:

magyarországon bármi megtörténhet. és meg is történik.

elméletileg az emberi jogok nyilatkozata alapján nem tehetné meg, de európában kevés ország van, amelyiket érdeklik az emberi jogok.

a magyar alkotmányban is benne van a szabad vallás és véleménykifejezés lehetősége (ha azóta nem változott), de ez se érdekel senkit.

az iskola meghatározhatja, hogy mit hordj, ez olyan mint a jog, gumifogalmakkal van tele, akinek nem tetszik, rámondja a terepmintás nadrágra, hogy nem odaillő.

az más kérdés, hogy jogilag aggályos, és perelhető, de gyakorlatilag kevesen tehetik meg.

esetleg ha mégis figyelmeztetést kapsz, akkor kérheted az igazgatót, hogy vegyen neked az iskola egy "megfelelő" nadrágot, ha anyagilag nem kivitelezhető (vagy akkor is ha igen). párszor eljátszhatod a pólókkal is, csak nyerhetsz rajta.

de ha tehetős vagy, helyedben beperelném az iskolát, ha kapsz figyelmeztetést és az igazgató jóváhagyja.

sajnos léteznek iskolák, ahol egyenruhában kell járni, és állítólag törvényes is.

2014. aug. 5. 20:34
 17/22 anonim ***** válasza:

" léteznek iskolák, ahol egyenruhában kell járni,"

Én még azt se tartom annyira gáznak, mint ezt.

Az legalább egységes, kollektív, nincs kivételezés, nincs az, hogy csak ilyen vagy olyan ruha nem lehet... nem lehet semmilyen civil ruha és kész.

De ez... ez mi? Elvakult igazságtalan kötekedés.

Ha amerikai sávos póló van valaki, vajon azért is figyelmeztetést kap? Vagy dávid csillagot hord a nyakában, azért is adna figyelmeztetést?

Vagy ha egy cigány lány rózsás szoknyában menne iskolába, mert abban a kultúrában nőtt fel, akkor vajon neki is mernének e figyelmeztetést adni?

2014. aug. 5. 21:12
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Kisfiam, kezd baromi unalmas lenni ez a militáris mánia nálad. Legalább az osztályfőnöködnek van esze, ezt örömmel látom. A legtöbb házirend valóban tartalmaz olyasmi kikötést, hogy a szélsőséges ruházkodás kerülendő, és ha ezt megszeged, az bizony szankciókkal jár.
2014. aug. 5. 22:49
 19/22 anonim ***** válasza:
46%

"Az legalább egységes, kollektív, nincs kivételezés, nincs az, hogy csak ilyen vagy olyan ruha nem lehet... nem lehet semmilyen civil ruha és kész. "

van benne igazság, de sovány vigasz.

ebből is látszik, hogy az iskola nem okítani van, hanem uniformizálni.

"Vagy dávid csillagot hord a nyakában, azért is adna figyelmeztetést?

Vagy ha egy cigány lány rózsás szoknyában menne iskolába, mert abban a kultúrában nőtt fel, akkor vajon neki is mernének e figyelmeztetést adni?"

sok ország van, ahol tiltják a vallási jelképeket és öltözködést. a pikantériája, hogy aszimmetrikusan, ahogy írtad.

magyarországon nyugodt szívvel figyelmeztetnének egy zsidót vagy cigányt, a magyarok 2/3a kirekesztő.

2014. aug. 6. 06:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyházi suliba járok, beszólnak, ha passzos a sejhajomon a nadrág (lány vagyok). A házirendben az áll, hogy "az intézmény erkölcseinek megfelelő öltözékben". Megkérdeztem osztályfőnököm (ettől függetlenül bírjuk egymást), hogy mégis ki dönti el, mi számít erkölcsösnek? Azt mondta, igazam van, mert akkor vagy lenne egy meghatározott, pontos dress-code, vagy mindenki húzzon, amit akar.

Az utóbbi mellett döntöttek.

Szerintem nyugodtan hordd.

2014. aug. 9. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!