Nem vettek fel. Mit tegyek?
Voltam bent egy iskolában, mert át szeretnék lépni oda. Pár óra múlva hívott az igazgatóhelyettes, hogy nem vesznek fel, mert az osztályban már kialakultak a klikkek. Egyedül voltam bent, 18 éves vagyok.
Holnap szülővel megyek, mert anyum ismeri az igazgatót (köszönőviszony, pár szót váltanak találkozáskor).
szerintetek meg tudom győzni az igazgatót, hogy ott a helyem?
Hogy meg tudod-e győzni, mi nem tudjuk megmondani.
De gyakorlásként írd le ide, hogy milyen érveid vannak, hogy téged oda felvegyenek?
"nem vesznek fel, mert az osztályban már kialakultak a klikkek."
Ezezezez mégis milyen indok?:)
Ezt könnyű saját érvvel kiütni, + még mondasz hozzá párat, menni fog. Megy a drukk!:)
Jó napot. Az átlépéssel kapcsolatban szeretnénk beszélni. Már voltam bent a múlthéten, de azt a választ kaptam, hogy nem léphetek át abba az osztályba ahova szeretnénk, mert megzavarnám az összhangot. Gondoltam ha szülővel jövök talán sikerül. Az osztályban vannak ismerőseim, beszéltem velük, örültek, hogy át akarok menni. Az egyikük mondta, hogy majd segít felvenni a tempót, ha felvesznek.
Szerettem volna átjönni már 2. elején, de mindig halogattam. Szeretnék itt tanulni, szerintem ebben az iskolában több esély van tapasztalatszerzésre.
Az igazgatót mivel tudod meggyőzni, hogy nekik miért jó, ha átmész? Mert hogy neked jó, az egyértelmű.
De ti kik vagytok? Jól tanultok? Milyen a magatartásotok? Milyen jegyeid vannak?
"az osztályban már kialakultak a klikkek"
nem gondolnám, hogy egy igazgató ezzel érvelne...minden osztályt ismert és minden diákot, hogy képben legyen, ki kivel van jóban????? meg ez amúgy sem egy igazgatóhoz illő érv...
milyen suliból szeretnétek menni milyen suliba? az se mindegy...lehet kell egyes szaktantárgyakból különbözeti vizsgát tenni, esetleg van olyan törvény vagy határozat, ami megszabja, hogy hány diák kezdheti az oktatást ott szeptemberben és ti már nem fértek bele a kvótába... sok ésszerű érv van még, de hogy a klikkesedés miatt utasítottak el, azt nem gondolnám... vagy túl naiv voltál, hogy ezt elhitted, vagy valamit félreértettél...
Nem kell különbözeti vizsga, ugyanolyan szakra járok, ahova átlépnék. Ugyanazok a tantárgyak stb...
Mondtam bent, hogy ebben a félévben elég sokat rontottam. Most 2,4 es az átlagom.
Esetleg nem az a probléma, hogy olyan szakra jársz, ahol 3.-ban már valamilyen gyakorlati/szakmai összhang kell, hogy legyen a diákok között, hogy el tudják végezni a feladataikat? És mivel te még erre nem vagy kész, ezért utasította el az igazgatóhelyettes a kérelmedet.
Volt valamilyen vizsga vagy felmérés, hogy mit tudsz? Amúgy ne haragudj, de az átlagod se lehet bizalomgerjesztő az igazgatóhelyettesnek.
Mindenesetre ez a klikkes dolog biztos, hogy színesebb sztori ennél, mert ez úgy hangzik, mintha azért nem vennének fel, mert már kialakultak a bandák az osztályban és te a haveroddal bandákon kívüli lennél. Ez elég irreális érv egy igazgatóhelyettes szájából, aki biztos nem a gyerekek egymással való kapcsolatai alapján vesz fel új gyerekeket :D
De azért próbáld meg szülővel, hátha úgy sikerrel jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!