Miért szivatnak azzal, hogy nem vagyok okos mert csak magolok?
Kedves kérdező, ne vedd a szívedre a rossz megjegyzéseket. A tesi tanár megjegyzését meg pláne. Ilyet nem lett volna szabad mondania senkinek, pláne nem egy tanárnak!
Magolással 4,6-os átlag, nem semmi!
Soha nem fogom elfelejteni gimnázium első osztályban a kémia tanárnőm mondatát, amikor leckét adott fel és tanácsot adott a tanulást illetően: "Valaki a logikáját használja, valaki a memóriáját". Áldom érte, amíg él. Sajnos nekem sem jó a logikai megoldó képességem, viszont, nagyon jó a vizuális fotó memóriám, ha valamit tanulok és leírom, azt megjegyzem.
A logika pedig az érettséggel, sok tapasztalással majd fejlődni fog!
Úgy hogy se keseredj el, nagyon ügyes vagy!
Én is azt hittem,hogy a magolósok járnak majd rosszul az érettségin.Végülis az írásbeli részén így is történt.NA DE MOST!
Egy csomó tanulnivaló van,és igazából egyiket sem kell érteni ahhoz,hogy megtanulja az ember.Bár,ha például nem értem az anatómiát(mert nálam ez az effekt néha bizony beüt),akkor meg sem tudom tanulni,illetve mg sem tudom jegyezni.Én nem a magolós fajta vagyok,hanem a megértős,de én szenvedek emiatt,ugyanis jobb lenne,ha MINDENT BETÉVE TUDNÉK!
De ezt mivel már nem lehet kivitelezni,ezért próbálok tanulni,de így előbb meg kell értenem a dolgokat.
A magolósokkal az a baj,hogy sokszor csak azt hiszik,hogy értik,de amúgy kiderül,mikor simán beszélünk az anyagról,hogy nem is értik.Valójában azért kellene tanulni,hogy megértsük az élet egy részét,és ehhez a tanulnivalókat tálcán kínálják fel nekünk.Csak az a baj,hogy sok minden hazugság,például a történelemben is,amit nem is gondolnánk.De mindent elhiszünk,hiszen nekünk ezt tanítják,ezt mondják,ezt kell visszaadnunk,sajnos!Ha az igazságot tanulnánk,akkor lehet,hogy el is szörnyülködnénk a világon!
Szóval szerintem EGYRÉSZT nagyon jól jártál,hogy magolós lettél,de viszont MÁSRÉSZT meg nagyon rosszul is.Könnyen túljutsz a középiskolán majd,de a kérdéseket viszont érteni kell,azt kell válaszolni rá,ami oda való,értelemszerű,és általában a magolósok nem válogatnak a válaszokban,és ezzel lesz problémád.
Tudod minden véleményt el kell fogadni,még a nagyon rosszakat is,de nem kell,hogy magadra vedd őket!
Nyugodj meg,nagy baj nem lehet,de azért a tanulás után értelmezd is,amit tanultál!
Szerintem veszteni lehet azzal is,ha magolni nem vagyunk képesek(mint például én is),de viszont a magolással is lehet veszteni bizonyos értékeket!:)
Úgy látszik, senki nem érti meg, amit írok :'/
Leírtam számtalanszor, hogy nem magolásból áll a tanulásom.
Azt írtad,hogy olvasol,azt nem,hogy hagysz is magadnak időt az értelmezésre.Szóval nem mi voltunk a hülyék.Az olvasás még nem az anyag értelmezése!
Különben is,mindenki normális volt veled,úgy gondolom,úgyhogy szerintem ezt a hisztit nem itt kéne lejátszani!
Menj ki egy kicsit,mert sok ez az egész már neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!