Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az egyik barátnőm segítségre...

Az egyik barátnőm segítségre szorul, és ezt tudja a tanár is. Kinek kell lépni?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm elég nehéz helyzetben van,a nevelőapja egy erőszakos állat, többször megütötte már és néha úgy,hogy meg is látszott, neki lökte a falnak vagy a szekrénynek, megtépte. Nagyon fél tőle, nekem is csak több hét után mondta el. Sokáig azt hittem,hogy csak én tudok róla. De múltkor úgy jött iskolába,hogy egy nagy lila folt volt a kezén, és az egyik tanárunk megérte, hogy maradjon ott óra után. Nem mondta el,hogy mit beszéltek, de szerintem több tanár is tud erről.

Az anyja is ugyanúgy fél, volt már feljelentés is, de eddig nem sok eredménnyel, bár mondom sok részletet nem tudok.

Mit lehet ilyenkor tenni,tehetnek valamit a tanárok?

2014. jún. 10. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Semmit, jóformán.
2014. jún. 10. 13:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor nézzük végig, hogy meddig jó még úgy iskolába,hogy a nevelőapja veri? Míg egyszer csak be sem jön? Valamit csak lehet csinálni
2014. jún. 10. 13:08
 3/11 A kérdező kommentje:
*jön
2014. jún. 10. 13:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben max annyit tehettek, hogy biztosítjátok, hogy 1-2 napra hozzátok menekülhessen, ha tényleg nagy a baj. Hatóságnak csak akkor szóljatok, ha ő ezt kéri! Tudja, hogy számíthat rátok?

Egyébként rendes vagy, hogy így foglalkoztat a sorsa. Meg a tanár is jó fej ;)

2014. jún. 11. 16:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Volt már ilyen,de nem igazán engedték Neki otthon.

Én nagyon aggódom érte és a tanáraink is, mindenki keresné a kiutat..

2014. jún. 11. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:
A tanárnak ilyen esetben értesíteni kell a Gyermekjóléti Szolgálatot. Majd ők lépnek... És elég szomorú, hogy a tanár ezt nem tudja magától.
2014. jún. 12. 13:58
 7/11 A kérdező kommentje:
és ha nem értesítik?
2014. jún. 13. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem értesítik, abból akkor lesz baj, ha a barátnőddel valami történik. Pl. úgy összeveri a nevelőapja, hogy kórházba kerül. Akkor a kórház értesíti a Gyermekjólétiseket. A tanárt meg felelősségre vonhatják, mert nem szólt időben, és ki tudja, ha szólt volna, talán az eset megelőzhető lett volna.

A Gyermekjóléti Szolgálatot persze nemcsak a tanár értesítheti, hanem bárki, aki tud a dologról. A barátnőd érdekében minél előbb meg kellene tenni.

2014. jún. 14. 22:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Akkor akár én is értesíthetem?
2014. jún. 15. 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:
igen
2014. jún. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!