Mit csináljak? Ha ezzel a beképzelt, undorító lánnyal egy osztályba leszek megölöm magam! (többi lent)
Mellesleg bocsi, ha rossz kategóriába írtam.
Az a problémám, hogy van egy lány akivel még nem vagyunk osztálytársak, de valószínű, hogy ha középiskolába ugyanarra a szakra vesznek fel minket, akkor osztálytársak leszünk! Undorodom tőle, az ilyen embereket, nem tudom kibírni idegekkel. Rámászott többször is a barátomra, pedig tudta, hogy van barátnője. Elhiszi magáról, hogy ő a legszebb a világon, van elég rendesen önbizalma (de nem is ezzel an a baj, mert jó ha az embernek van, de azért mértékkel legyen már)
Engem utál, ki fog csinálni jövőre. A másik baj, hogy én nagyon kicsinek érzem mellette magam. Nagy önbizalomhiányban szenvedek, folyamatosan arra gondolok, hogy ő tényleg sokkal jobb mindenben stb. Sírva alszok el ezek miatt minden este. Mit tegyek, hogy ez ne így legyen???? Szükségem van a segítségetekre!
"Engem utál, ki fog csinálni jövőre. A másik baj, hogy én nagyon kicsinek érzem mellette magam. Nagy önbizalomhiányban szenvedek"
Na ez itt a baj. Miért ő csinál ki téged, miért nem te őt? Hát mert neki van önbizalma, neked meg nincs. Pedig az önbizalom ingyen van. Hajrá, turbózd fel magad! Rengeteg még az idő szeptemberig. Nem lesz semmi baj, összeszeded magad addigra :-)
Hát mivel lányok vagytok, ezt illik diplomatikusan megoldani(mert őszintén mondom, hogyha srácok lennétek, akkor ezt egy normális keretek közé szorított bunyó oldhatná nem a legjobban, de ez így kilőve).
Nem hinném, hogy meg tudnád vele beszélni, úgyhogy passzívan kell magadban elrendezned a dolgot.
Én a helyedben lekezdenék valamit csinálni, amiben szerintem jó lennék és ami segít oldani a stresszt.Gondolok mondjuk valamilyen sportra, ahol le tudom vezetni a feszültséget, az sokat segítene neked.
De mindenképpen leülnék ezt magammal megbeszélni.Találd meg, hogy mi miatt érzed magad alacsonyabb rendűnek hozzá képest, és szüntesd meg az okot.
Emellett pedig kellene valami, ami az általános önbizalmadat megerősíti(a sportban elért sikerek itt is jó szolgálatot tesznek).
Végső esetben pedig beszéld meg ezt valaki mással, akiben megbízol.Már az is segít, ha valakinek elmeséled, hogy mi a probléma,de talán tanácsot is kaphatsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!