Hogy lehet valakit sürgősen és hatékonyan lekoptatni?
A történet: Van egy osztálytársnőm, még véletlenül sem nevezném barátnőmnek, aki nem hagy nyugodni, de szó szerint. Mint egy pióca. Egyre jobban úgy bánik velem, mintha a tulajdona lennék, és nekem pedig 'kötelező' elmenni vele kávézni, vásárolni, muszáj minden óhaját-sóhaját elrendeznem, nyarvog, ha nem adom neki oda a füzetemet, hogy átmásolja a leckét (mintha nem lennénk 34-en az osztályban...), hisztériázik, ha nem mellé ülök a tanteremben, stb. Ő pedig semmit nem tenne meg a kedvemért, pedig csak arra kértem, hogy csukja be az ajtót, mert hideg van a teremben. Nekem személy szerint a nemlétezőm is tele van ezzel a csajjal, ezért már hetek óta nem reagálok sem az üzeneteire, nem írok vissza neki facen, fel sem veszem neki a telefont. De mivel oszt.társak vagyunk és leszünk még egy jó ideig, ezért minden áldott nap látjuk egymást, bár már élőben is próbálom kerülni, amennyire lehet.
Pl. most is éppen pukkadozik napok óta, mert a sarkamra álltam és nem hagytam magam. Pénteken meg akarta szabni az esti programomat - szinte már megparancsolta, hogy menjek el vele "vásárolgatni", de én közöltem vele, hogy kösz nem, mert éppen a legjobb barátaimmal szülinapot ünneplünk egy házibuli keretein belül aznap, és inkább a haverokkal lennék, erre a csaj olyan hisztit levágott, hogy én még életelmben nem tapasztaltam hasonlót.
És a hétvégén már le kellett tiltanom a telefonszámát (óránkánt kb. 30-35 nem fogadott hívást produkált a mobilomon, meg percenként jöttek az üzenetek), és a facebook profilját is, mert állandóan szemrehányásokat tesz nekem, hogy milyen dolog volt az, hogy én inkább azokkal töltöttem az estét, akikkel már lassan tíz éve vagyunk barátok és sokat jelentenek számomra, és nem vele, aki csak kihasznál és kb. fél éve ismerem.
De ez még csak egy töredéke a dolognak, mert kiderült, hogy mindketten szoktunk minden évben elmenni egy maratonra (a Tarcal-hegyet kell átbarangolni, de ez nem lényeg), és ahogy ezt a csaj megtudta, rögtön elkezdett velem erőszakoskodni, hogy nekem vele kell, hogy menjek a maratonra, és ne ellenkezzek, mert ő ezt így eltervezte. Én meg mondtam neki, hogy sajnálom, de apukámmal megyek (mint mindig), már a jegyek is megvannak. És akkor megint jött a hisztéria, pont mint akkor, amikor nem vele mentem újévezni, hanem a fentebb említett barátaimmal, és bekattant a féltékenységtől...
A kutyájával is szebben beszél, mint velem.
A személyes dolgaimat is firtatja. Ma tesin, mikor öltöztünk át, előttem elkezdett kutakodni az ÉN táskámban és én meg kikaptam a kezéből a cuccaimat, a csaj meg képes volt megsértődni. Mert nem engedem, hogy a táskámban kotorásszon. Normális ez?!
Soha nem voltam senkivel flegma, de ezzel a csajjal muszáj az lennem, mert egyszerűen a nyakamon lóg, és nem hagy békén. Kritizálja a barátaimat, a stílusomat, a családomat... Mint mondtam, nagyjából egy hónapja ignorálom teljesen, de ettől a lánytól képtelenség megszabadulni. Miközben ezt itt írom, kaptam egy sms-t tőle (kár, hogy csak a hívást lehet tiltani a telefonomon), hogy küldjem át neki az angol házi feladatot (semmi légyszíves, vagy kérlek szépen...), de küldi neki a franc. Még a házit sem képes egyedül megcsinálni, mindenért engem ugráltat. Egyszerűen elegem van belőle.
A kérdésem pedig adott: hogy állítsam le a lányt? Vagy hogy kezeljem ezt a helyezetet? Ti mit tennétek a helyemben?
Mindketten 16 éves lányok vagyunk.
ui: bocsi a sok zavaros szövegért.
1. Beszélj vele. Hidd el, meglepődnél, mennyi beteg ember reagál reálisan az ilyen beszélgetésekre. Attól, hogy ide leírod, hogy "ő semmit nem tenne meg a kedvemért", attól ő azt még nem fogja fel, hogy téged bánt, hogy ez egy egyoldalú barátság.
2. Oszd meg a facebookodon ezt a kérdést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!