Ti szólnátok a tanárnak emiatt?
Ma találkoztam vásárlás közben a lányom osztálytársával, aki mesélte, hogy olyanokat mond a tanár a lányomnak, hogy fogyjon le és hasonló dolgokkal sértegeti.
"Ne egyél zsömlét, mert tele van szénhidráttal és ez neked nem hiányzik"
A gyerek harmadikos egyáltalán nem vékony de közel sem áll a dagihoz úgy fogalmaznék, hogy husis (nem vagyok elfogult egyáltalán).
Vannak nála jóval ducibb gyerekek is az osztályban nekik nem szól be ilyeneket.
Nos eléggé felment az agyvizem nem is a véleménye miatt, hanem ahogyan fogalmaz a többi gyerek előtt róla. Nem csodálkoznék, ha elkezdenék csúfolni (eddig még nem történt ilyen). Ti szólnátok a tanárnak, hogy ha valami problémája van akkor nekem jelezze szívesen meghallgatom és ne a másik 20 gyerek előtt járassa le?! Vagy hagyjam, mert emiatt szívatni fogja a kislányt? A tanulással nincs probléma benne van az első három legjobb tanulókba és nem szemtelenkedik soha vele.
először a lányodnál kérdezz rá erre, hogy tényleg igaz-e, illetve beszélgess el vele, hogy nyugodtan megbízhat benned, és elmondhat neked mindent
ha igaz, akkor pedig igen, bemenni és beszélgetni a tanárral, ha nem javul a helyzet az igazgatóval, ha pedig utána sem történik semmi vagy rosszabbul a helyzet, átmenni másik iskolába
1. A lányod túlsúlyos, a tanár fel szerette volna hívni a figyelmét arra, hogy vigyázzon az egészségére, súlyára, és te ezt akarod megakadályozni?
2. Nem tudhatod, a többi, kövérebb gyereknek mit mond a tanár - nyilván nem számol be róla neked se ő, se a te gyereked, se a más gyereke. Ha a te lányodnak segíteni akar, valószínűsíthetőleg a többinek is.
3. A tanár "beszólása" egyáltalán nem durva vagy kifogásolható, a "tele van szénhidráttal, és neked ez nem hiányzik" egy igen visszafogott forma annak kifejezésére, hogy már így is kövér a kislány. A "ne egyél zsemlét" helyett esetleg mondhatta volna, hogy "Juliska, miért nem kéred meg a szüleid, hogy néha mást is csomagoljanak neked, mint zsemlét, mert..."
2. válaszoló: látom téged sem aláztak meg általánosban a tanárok... :)
igen, lehet segíteni a családnak, de nem úgy, hogy az osztály előtt alázza..., hívja be a szülőt és beszélgessen el vele, ne egy 3.-os gyereket pécézzen ki magának...
Nekem sem esne jól, de abban van némi ráció, hogy nem tudhatod, hogy a többi kövér kisgyereknek mit mond... Azért nem kell mindent elhinni egy 8 évesnek, és mint szülő, remélem ezzel tisztában is vagy.
Kérdezz rá a lányodtól, de ha pl valóban igaz a sztori, és őt abszolút nem zavarja, akkor kár belőle balhét rendezni. Persze azt ne engedd, hogy rászálljon a gyerekedre.
Megkérdeztem és igaz.
Már leírtam, hogy nem túlsúlyos a gyerek. Egyszerűen ilyen alkat pedig hat után nem eszik semmit, ha nagyon éhes akkor is gyümölcsöt. Én nem kényszerítem ezt rá. Odafigyelünk mit eszik.
Több beszólása is volt már, amit kislány mondott el nekem pl: ezt mondta egy másik lánynak, hogy y ne egyél annyit mert akkora segged lesz mint Juliskának
Hát ne haragudj de nekem ez már túlzás. Egy mukkot nem szólnék, ha engem vagy a gyereket félrehívna és megkérdezné, hogy mit szokott enni stb attól független, hogy semmi köze ehhez.
Ha 6 után nem eszik semmit, az nem segít rajta, hogy napközben zabál.
Egyébként a kérdésben leírtad, hogy túlsúlyos a gyermek, azaz "duci". A túlsúlyos azt jelenti, hogy nem a normál tartományban mozog a súlya, azaz felesleg van rajta. Te a gyermekedet ilyenként jellemezted, nem normál alkatúként - és gondolom van benne valami, ha másnak is feltűnt.
Ha tényleg ilyen kedves hasonlatokkal él, akkor nincs kérdés, beszélni kell vele. Persze ne alacsonyodj le az ő szintjére, tehát kulturáltan, 4 szemközt beszélj vele.
Egyébként anno engem is kinézett magának egy tanár. Egyik nap valahogy belekerült egy falevél a hajamba, amikor suliba mentem, erre az a szemét dög ilyet beszólt az egész osztály előtt: "Mi van, Anna, ti disznóólban éltek?" Úgy kb. 10 éves lehettem. Nem nevettek, mert szerettek az osztálytársaim, a tanárt meg utálták, de mai napig tüske. Elmondtam anyunak, de nem akartam, hogy beszéljen vele. Nem is volt rá szükség, mert az osztályom annyira kikészítette év végére, hogy elment másik suliba tanítani. :D
*Kultúr ember
A súlyára tényleg figyelni, főleg ha hízékony alkat..mert később nagyon nehéz lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!