Ha az orvosi igazolásom 18-ig érvényes és átírom 19-re, akk abból nem lehet baj ugye?
okirat-hamisítás néhány lehetséges következménye:
- jogi: büntetőjogi, közigazgatási-jogi, polgári-jogi
- társadalmi.
ami a büntetőjogot illeti, megkülönböztetik:
- magánokirat-hamisítás
- közokirat-hamisítás.
a közokirat-hamisítást általában szigorúbban kezelik.
Mennyi vészmadár :D
Én sose csináltam ilyet, de semmi bajod nem lesz ebből ha nem olyan utánajárós a tanárod. Még ha le is buknál, az orvos is eredetileg addig akart kiírni...
Ez nem ijesztegetés, a kérdező azt kérdezte, lehet-e belőle valami baj.. Igen lehet. Közokirat hamisítás. Más kérdés, hogy valószínűleg nem fogják feljelenteni, max ha valakinek rossz napja van. De azért 1 nap suli miatt ennyit kockáztatni..
Másrészt: Ha visszaestél, menjél vissza dokihoz, ne kifogásokat keress, hogy miért ne menj. Vagy menj 5 perccel rendelési idő előtt, vagy menj a vége felé. Kifogást könnyű találni, hogy miért ne menj reggel dokihoz.. Persze gondolom ez a "visszaestem" is inkább arról szól, hogy még aludnál, és lusta vagy reggel elmenni dokihoz. Aki igazán beteg, az elmegy a dokihoz. Aki lógni akar, az meg keresi a kifogásokat hogy miért ne.
Pff de komolyan vesztek itt mindent. Közokirat hamisítás miatt nem gondolom, hogy meghurcolnának mert valószínűsítem, hogy kiskorú vagy.
Ha tényleg nem látszik a javítás akkor nem lesz belőle semmi. Ha rendes az osztályfőnököd akkor meg pláne nem. De ha látszik a javítás akkor holnap inkább kerekedj fel és menj vissza az orvoshoz és kérj még aznapra igazolást.
"Aki igazán beteg, az elmegy a dokihoz. Aki lógni akar, az meg keresi a kifogásokat hogy miért ne."
Hát képzeld el h beteg vagyok! Meg hát kinek akarózik felkelni? XD Am meg tökre mind1 ha észre is venné, rólam nem feltételezne ilyeneket, h átírom. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!