Titeket tegeznek vagy magáznak a tanárok? Milyen köszönési formát használnak? Milyen iskolatípusba jársz?
Minden tanár máshogy...
Pl az egy férfi tanárnak nem köszönhetünk csókolommal, mert ,,maguk most komolyan meg akarnak csókolni engem? De nekem feleségem van!"
Persze ezt viccesen, nem pedomaci.
De van aki tegez, van aki konkrétan lekezel minket, és vana aki ugye magázódik.
Egyetemista vagyok, minket általában magáznak. Egy-két kivétel akad, de azok is megkérdezték az első órán, hogy tegezhetnek-e (höhö, majd biztos azt mondjuk, hogy nem :D ).
De gimnáziumban minden tanár tegezett.
hát én most 19 évesen technikusi képzésre járok ami ugye érettségi után 2 év
éshát abban a suliban, ahol érettségiztem, volt olyan tanár aki magázott, pedig még 18 sem voltam
viszont a mostaniban, felnőtt emberek vagyunk szinte, de minden tanár tegez, érdekes...
egyébként pont a napokban szóba jött ez a téma amikor apámmal beszélgettem és azt mondta, hogy mivel már nagykorú vagyok, ha valaki letegez, azt vissza lehet tegezni, persze csak ha nem egy nagyon öreg ember
de persze én 19 évesen nem fogom visszategezni a 40 éves tanáromat xD
Nekem oly mindegy, hogy tegeznek-e, vagy magáznak...
Mondjuk azt nagyon rühellem, amikor tőlem néhány évvel idősebb tanársegédeket kell magázni...
szakközépben hol magáztak, hol tegeztek, ott volt olyan tanár akit tegezhettünk mi is. most egyetemen szinte minden tanár magáz minket, egy kettőt kivéve.
köszönési forma: Jó napot kívánok!-de ez már szakközépben és általánosban is így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!