Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek, hogy ne tartsanak...

Mit tegyek, hogy ne tartsanak lelkiterrorban?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, egy képzésre járok. 1 évem van hátra szerencsére, de nem tudom, hogy fogom kibírni. Teljesen rámszállt az egyik tanár. Meg se szólalok órán, teljesen visszafogom magam, mert tudom, hogy egy kis genyó.. 120cm tömény erőszak.. Tehát egy pedáns diák vagyok az ő óráin. Amit csinál: Ha valamit nem tudok, hangosan kinevet, lehülyéz, majd a többieknek is hangoztatja mennyire "buta vagyok". Ha közlöm vele, hogy nem tudom, hajcsárol hogy mondjam mondjam egyszerűen lelki terrorban tart. Ha olyat kérdez amit még nem tanított és nem is tanultam, és közlöm vele hogy nemtudom akkor is kiröhög és természetesen körülírja mennyire hülye vagyok. Ordít velem stb, egyszerűen gyomorgörccsel kelek és fekszem, nemtudom volt-e már veletek ilyen.. Ha valaki tudna valami jó pszichológiai tanácsot amit tudnék alkalmazni, megköszönném! Félek félrehívni, hogy mondja el mér én, mi a baja velem, de az igazgató jobb keze és szerintem utána csak mégjobban szivatna...

2013. szept. 24. 19:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Pedig beszélned kéne vele. Megkérdezni, miért csinálja ezt. Ez szégyen a pedagógusokra nézve is. Nem tudom, hogy adhat elő egy ilyen személy. Nem tanult pszichológiát?
2013. szept. 24. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez tényleg nagyon gáz helyzet... Mi lenne, ha megkérnéd egy osztálytársadat, hogy amikor lehülyéz meg kiröhög, szólna neki, hogy ide tanulni jár az ember és szerinte nem vagy hülye. De ezt akár te is elmondhatod, amikor bunkózik. Hogy tanárúr ne haragudjon, én azért jöttem ide, hogy tanuljak, és az hogy nem tudtam ezt a választ, nem jelenti azt, hogy hülye vagyok. Maga már rögtön tudott mindent, amikor megszületett? Amúgy ne nagyon pattogj mert lehet, hogy magaddal szúrsz ki. :( Bírd ki ezt az egy évet, aztán ha megvan a papír, mondd meg neki, hogy ő a pedagógia legalja és elmehet a francba.
2013. szept. 24. 19:43
 3/8 acelsziv ***** válasza:
100%
Telefonra fölveszitek a cirkuszt, amit csinál és már mehettek is panaszra a dirihez.
2013. szept. 24. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:

van egy könyv ilyen problémákkal küzdőknek-verbális önvédelem a címe,olvasd át.

amúgy meg vissza kellene oltanod gátlástalanul a pozícióját teljesen figyelmen kívül hagyva,mert itt már vérre megy a játszma.

de a legfontosabb szabály,hogy soha ne magyarázkodj,mert az eledel az ilyen vámpíroknak.

a kérdésre kérdés is jobb a nem tudom válasznál,aminél rosszabb ilyen helyzetben nincsen.

vagy nyugtázd amit mond-laza vagy.

vagy visszaoltod-

te olyan buta vagy-anyád okosnak tart.

honnan ismered az anyámat?-legyen annyi elég,hogy iskolán kívül szólíts apunak.

az anyám nem beszél ilyen tudatlanokkal-én nem is beszélni szoktam vele.

a lényeg,hogy ráállsz egy témára az anyjára,és minden válaszodba beleteszed,kivédhetetlen és agyon lehet vele oltani akárkit.

ha a végén neked megy,akkor meg van oldva,mert kirúgják.

2013. szept. 25. 01:13
 5/8 anonim ***** válasza:
És senki mással nem csinál ilyet, csak veled egyedül? Ez undorító, ráadásul 20 éves FELNŐTT ember vagy, nem is egy hülye kamasz. Velem a töri tanár viselkedett hasonlóan 4 évig középiskolában, de akkor kis hülye voltam, dehogy mertem én visszaszólni neki. Vissza kellene neki szerintem mindenképp vágnod, de intelligensen, én ilyen anyázó vita szintjéig nem mennék el, szépen, cizelláltan is el lehetne küldeni őt a k. anyjába. Mondjuk ha lehülyéz, mert olyan kérdez, amit nem tudsz, akkor kérd meg, hogy elevenítse fel a kedvedért, hogy mikor beszélt arról a témáról, mert emlékeid szerint soha, így feltételezéseid szerint neki van elmezavara, ugyanis nem tudja mit adott már le és még mit nem. Én nem süllyednék le az ő szintjére, elég, hogy ő megteszi.
2013. szept. 25. 12:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindnekinek a válaszát. Amúgy igen, csak engem olt, én lettem a kiszemeltje. Várok vele egy hetet, ha nem változtat a viselkedésén, megkérdezem tőle, vagy az osztály elött vagy félrehívom, hogy mi a baja, meg ez nem tanárhoz méltó. SOkat gondolkoztam rajta, hogyha végzek itt, ezt megjelentetem valahol, mert ebbe az iskolába mai megy... Ellenőrzőmbe kell beiratnom még azt is hogyha hazamehetek stb úgy kezelnek minket mint az elsősöket.. SZÁNALMAS.
2013. szept. 25. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
40 éve a középiskolában egy haveromra rászállt egyik tanárunk. A haver, mikor már nem bírta tovább megkérdezte: Tanár úr, nem vagyunk mi rokonok? Csak mert nagyon hasonlít az apám faszára...
2013. okt. 2. 12:36
 8/8 anonim válasza:
Ha beszélnél a tanárral, azt javaslom mindenképpen nyilvánosan az órán az osztálytársaid előtt, mert az ilyen tanár ha négyszemközt beszéltek annál inkább rád száll, és kitalál olyant is ami nem hangzott el részedről, vagyis nem lesz tanú és a későbbiekben nem tudod megvédeni magad.
2013. nov. 20. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!