Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez milyen hatással lehet rám?

Ez milyen hatással lehet rám?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,alapjában véve rólam annyit kell tudni,hogy egy kisebb szakközépiskolába járok.Már 12.-es vagyok,és félek az érettségitől,de főleg a matekérettségitől.9.osztályos koromban volt egy szigorú matektanárom,akivel valamilyen szinten tartottuk a kapcsolatot,mert végülis évvégére jóba lettünk,de ő elment.Jött helyette a mostani matektanárom,akit nagyon nehezen kedveltem és szerettem meg.Feltételezni merem,hogy neki én vagyok ebből a szempontból a legnagyobb küzdelme.Sosem mondtam neki,hogy mit éreztem,amikor matekból átvett minket,de ha ebben az évben leérettségizek májusban matekból,akkor biztos,hogy mindent elfogok neki mondani,hiszen akkor már kiadhatok magamból szinte bármit.Ezt a matektanárnőt(45 éves jelenleg) példaképemnek is tartom.Nagyon közvetlen velem,tudja,hogy tisztelem és szeretem.Minden tapasztalatát,fájdalmát,szeretetét a szemeiben látok.A kapcsolatunk ebben az évben érdekes fordulatot vett,mert kétszer is félreértelmezte a gesztusaimat,tehát egyszer azért ölelt meg,mert közvetlen módon,kitárt karokkal köszöntem neki mosolyogva,másodszorra meg megjegyeztem az udvaron,hogy nekem egy ölelgetős macira van szükségem(rettentően szeretethiányos vagyok),ezután a kijelentésem után szintén megölelt.Örültem is neki,majdnem el is sírtam magam(most annyi negatív dolog van az életemben),de mégsem tettem,inkább mosolyogtam.Mosolyogtam azért,hogy azt lássa,hogy boldog vagyok..tulajdonképpen boldog is voltam abban a percben.

A kérdésemet pedig azért tettem fel,hogy valaki felnyissa a szemem:jó ez,hogy ennyire közel állok ehhez a tanárhoz?Tudom,hogy leszek még vele nagyon rosszban is,de azt is tudom,hogy ő ezt a siker érdekében teszi.Én félek,hogy talán őt bántom meg azzal,ha egy esetleges sikertelenség esetén(Isten ments!),oktalanul elkezdek bunkózni-nem csak vele,hanem mindenkivel..:/ Attől félek,hogy megbántom.Talán ridegebbnek kellene lennem vele,hogy újra úgy tekintsünk egymásra,mint ahogy régen?

Persze,ha sikerül az érettségi,akkor a nyakába ugrok/repülök..annál nagyobb boldogságom úgysem lesz mostanában..már ha ez a dolog összejön.Amúgy 3-as voltam nála eddig.

2013. szept. 6. 20:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ha ilyen közel álltok egymáshoz(mert a viselkedéséből ítélve ő is kedvel téged, de ezt biztos érzed..) akkor szerintem ne előzd meg a bunkózást bunkózással. :D Ha most tök rideg leszel vele az biztos rosszul fog neki esni, és neked is nehéz lehet megjátszani magad. Szerintem legyél vele jóban, de az egészséges határokat azért ne lépd át... Gondolom nem szeretnéd ha a többiek a tanár kis kedvencének hívnának.
2013. szept. 8. 22:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem szeretném,persze.:) Ez nem is lehetséges,mert más tényleg nyal neki,én meg egyszerűen csak kedvelem.:) És őszintén,nem csak azért,mert ő a matektanárom.
2013. szept. 8. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!